Kiderült, ki a legjobb Batman

Vajon Christian Bale vagy Michael Keaton lett a nyerő az amerikai közönség körében?

A The Hollywood Reporter és a Morning Consult közös felmérésében 2 ezer 200 felnőttet kérdeztek arról, hogy melyik színészt szerették a leginkább a köpenyes igazságosztó szerepében. A versenyt borítékolható módon Christian Bale nyerte, aki Christopher Nolan Batman-trilógiájában formálta meg a szuperhőst.

A második helyen azonban a Tim Burton-féle Batmanben és a Batman visszatérben szereplő Michael Keaton alig lemaradva követi kollégáját – hiszen míg Bale-re a válaszadók 39, addig Keatonre mindössze egy százalékkal kevesebb, 38 százalék szavazott. A további helyezettek nem túl meglepő módon már erősen lemaradva követik a két favoritot, hiszen sem George Clooney, sem Ben Affleck, sem Val Kilmer nem túl népszerű Batman. Őket 19, 18, illetve 17 százalék választotta csak a legjobbnak.

Christian Bale A sötét lovagban. Forrás: InterCom

 

A közvélemény-kutatás során Batman ellenfeleinek népszerűségét is vizsgálták, és a Jokert játszók között Heath Ledger nyert, 60 százalékkal, míg Jack Nicholson 58, Jared Leto pedig 18 százalékot kapott. A Macskanőt alakító színésznők közül meglepő módon a szerepért Arany Málna-díjjal „jutalmazott” Halle Berry lett a közönségkedvenc (42 százalék), akit Michelle Pfeiffer (41 százalék) és Anne Hathaway követ (26 százalék).

A vizsgálat legizgalmasabb része azonban talán az volt, hogy azt is megkérdezték, a közönség kit látna szívesebben legközelebb Batman szerepében: a figurát valóban megformáló Robert Pattinsont (aki ellen netes tiltakozáshullám indult) vagy a szerepre egy ideig szintén esélyes Nicholas Houltot? Az eredmény szerint pedig a fiatalok körében (a 18–29 éves korcsoportban) magasan vezet Pattinson (42 kontra 30 százalék), az idősebbek pedig (a 30–44, a 45–54, illetve 55–64 évesek) csak nagyon kis különbséggel szavaztak Houltra.


(via Consequence of Sound)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu