Kiderült, ki a legjobb Batman

Vajon Christian Bale vagy Michael Keaton lett a nyerő az amerikai közönség körében?

A The Hollywood Reporter és a Morning Consult közös felmérésében 2 ezer 200 felnőttet kérdeztek arról, hogy melyik színészt szerették a leginkább a köpenyes igazságosztó szerepében. A versenyt borítékolható módon Christian Bale nyerte, aki Christopher Nolan Batman-trilógiájában formálta meg a szuperhőst.

A második helyen azonban a Tim Burton-féle Batmanben és a Batman visszatérben szereplő Michael Keaton alig lemaradva követi kollégáját – hiszen míg Bale-re a válaszadók 39, addig Keatonre mindössze egy százalékkal kevesebb, 38 százalék szavazott. A további helyezettek nem túl meglepő módon már erősen lemaradva követik a két favoritot, hiszen sem George Clooney, sem Ben Affleck, sem Val Kilmer nem túl népszerű Batman. Őket 19, 18, illetve 17 százalék választotta csak a legjobbnak.

Christian Bale A sötét lovagban. Forrás: InterCom

 

A közvélemény-kutatás során Batman ellenfeleinek népszerűségét is vizsgálták, és a Jokert játszók között Heath Ledger nyert, 60 százalékkal, míg Jack Nicholson 58, Jared Leto pedig 18 százalékot kapott. A Macskanőt alakító színésznők közül meglepő módon a szerepért Arany Málna-díjjal „jutalmazott” Halle Berry lett a közönségkedvenc (42 százalék), akit Michelle Pfeiffer (41 százalék) és Anne Hathaway követ (26 százalék).

A vizsgálat legizgalmasabb része azonban talán az volt, hogy azt is megkérdezték, a közönség kit látna szívesebben legközelebb Batman szerepében: a figurát valóban megformáló Robert Pattinsont (aki ellen netes tiltakozáshullám indult) vagy a szerepre egy ideig szintén esélyes Nicholas Houltot? Az eredmény szerint pedig a fiatalok körében (a 18–29 éves korcsoportban) magasan vezet Pattinson (42 kontra 30 százalék), az idősebbek pedig (a 30–44, a 45–54, illetve 55–64 évesek) csak nagyon kis különbséggel szavaztak Houltra.


(via Consequence of Sound)