Kiderült, ki lesz Captain Marvel anyukája

Újabb nagy név csatlakozott a most készülő szuperhősfilmhez.

A 2019. március 8-án érkező moziban már benne van többek közt az Oscar-díjas Brie Larson, aki a címszerepet alakítja, Jude Law, Lee Pace, Djimon Hounsou és a több Marvel-filmet is megjárt Samuel L. Jackson, aki itt is Nick Furyt hozza.

Annette Bening a Kés, villa, ollóban. Forrás: port

 

A Variety értesülései szerint a legújabb csatlakozó a veterán Annette Bening, aki valószínűleg a címszereplő édesanyját formálhatja meg. Bening igazi feminista ikon, olyan filmekben játszott, mint a Csodálatos Júlia, az Amerikai szépség, a csak nőkkel leforgatott Nők, a leszbikus családanyákról szóló A gyerekek jól vannak vagy a Huszadik századi nők, így igencsak beleillik az első női szuperhősös Marvel-filmbe.

Captain Marvel (eredeti nevén Carol Danvers) eredetileg vadászgéppilóta, akinek azonban egy baleset során, egy földönkívülivel való fatális találkozás következtében módosul a DNS-e, így olyan szuperképességekre tesz szert, mint a hihetetlen erő, az energia-kisugárzás vagy a repülés.

 

Az ellenlábas DC Wonder Womanjére válaszul születő alkotás rendezői Anna Boden és Ryan Fleck (Fél Nelson) lesznek, a forgatókönyvet pedig részben az Agymanók révén ismert Meg LeFauve írta. Kevin Feige Marvel-elnök korábbi tájékoztatása szerint a Captain Marvel jóval a Bosszúállók-filmek előtt, még a kilencvenes években fog játszódni.


(via Variety)