Kiderült, mi lett volna a Ponyvaregény előzményfilmjének sztorija

A Vega fivérekről szóló alkotás egyúttal a leghíresebb Tarantino-film és a Kutyaszorítóban közös spin-offja. A rendező most elmesélt pár részletet róla.

Mostanában sokat lehet hallani arról, hogy a magyar mozikban augusztus 15-én bemutatandó Volt egyszer egy… Hollywood után a kultdirektor már csak egy alkotást rendez, mert tíz nagyjátékfilm után abba akarja hagyni a filmezést. Emiatt a fél világ azt találgatja, vajon melyik lesz az az egy mű, amit QT még letesz az asztalra, hiszen vagy három-négy filmterve van.

Travolta és Tarantino a Ponyvaregény cannes-i premierjén. Forrás: Eric Robert / Sygma via Getty Images

 

A találgatás során pedig rendszeresen előjön az alkotó debütáló filmjének, a Kutyaszorítóbannak és a nagy sikerű Ponyvaregénynek a tervezett spin-offja, amit Tarantino már hosszú évek óta meg akar valósítani – csak még (?) nem jött össze. A sokat emlegetett alkotás a Kutyaszorítóbanban szereplő, totál őrült Vic Vega (Michael Madsen alakításában) és testvére, a Ponyvaregény Vincent Vegája (John Travolta figurája) sztoriját meséli el.

Ponyvaregény. Forrás: SPI

 

Most pedig kiderült a pontosabb cselekmény is, hiszen az alkotó elmesélte, hogy a soha meg nem valósult mű egyúttal a Ponyvaregény előzményeként is szolgált volna (szolgálna?), hiszen egy abban elejtett kis utalást, egy múltbeli sztorit dolgozott volna fel. „Csak addig jutottam a tervezgetésben, hogy egy előzményfilm lett volna. Amszterdamban játszódott volna, azokban az időkben, amikor Vincent ott élt (lásd Vincent és Jules beszélgetését a kocsiban a sajtos Royale-ról – a szerk.).

Marsellus Wallace egyik klubját vezette, ezért töltött el ott pár évet. És ez alatt a két év alatt egyszer csak meglátogatja Vic, és ennek a látogatásnak a hétvégéjéről szólt volna a film.

Hogy pontosan mi történt volna velük, vagy milyen balhékba keveredtek volna, azt nem gondoltam ki, odáig még sosem jutottam” – nyilatkozta a rendező a CinemaBlendnek adott interjúban.

A projektnek címe is van: a Double V Vega nevet viseli, és Tarantino amúgy még nem tett le róla, hogy egyszer megvalósítja, hiszen az elmúlt időben is folyamatosan felmerült különféle beszélgetésekben, nyilatkozatokban, mint az alkotó egyik függőben lévő filmterve. Szóval simán lehet, hogy még megcsinálja. De az is lehet, hogy inkább a Kill Bill 3-mal halad tovább. Vagy a Django/Zorróval. Vagy a Star Trek folytatással, hiszen arra konkrét felkérése is van. Ki tudja? Quentin Tarantino útjai kifürkészhetetlenek.


(via Uproxx)