Kiderült, mikor láthatjuk a Netflixen az Oscar-történelmet írt rendező agymenésének sorozatverzióját

A Bong Joon-ho 2013-as Snowpiercere alapján készült szériára már csak tíz napot kell várni – addig nézd meg az előzetesét!

A posztapokaliptikus thrillert annak idején Chris Evans és Tilda Swinton főszereplésével láthattuk – a sorozat stáblistáján Jennifer Connelly a legismertebb név, és a jelek szerint Swinton szerepét osztották rá.

A sztori viszont ugyanaz: mivel a Föld vészesen lehűlt, az emberiség egy örökké mozgásban lévő vonaton talált magának menedéket, amelynek első felében a felsőbb társadalmi osztályok kaptak helyet, a hátuljában pedig a csórók – előbbiek pedig továbbra is súlyosan kihasználják utóbbiakat, így az osztályharc fizikai síkra terelésére nem sokat kell várnunk.

A Kocka című kultfilm írójaként, illetve a Sötét árvák című sorozat ötletgazdájaként ismert Graeme Manson alkotásának munkálataiban maga Bong Joon-ho executive producerként vett részt. A végeredményt pedig május 25-én láthatjuk. A Netflix szokatlan módon először csak két epizódot mutat be egyszerre, majd a maradék nyolcat június 1-jétől kezdve minden hétfőn láthatjuk a streamelős oldalon.

A Snowpiercer sorozatverziójától minden bizonnyal sokat várnak, hiszen már bemutatása előtt elkezdték a második évad előkészítését – abban Sean Bean lesz az egyik főszereplő. Bong Joon-ho legutóbbi alkotásából, az Élősködőkből pedig (ahogy arról korábban már írtunk) az HBO berkeiben készül széria. A koreai rendező februárban azzal írt történelmet, hogy az Élősködőkkel nemcsak a legjobb nemzetközi filmnek, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezőnek járó Oscart vitte haza, de a legjobb film díját is – utóbbi először történt meg idegen nyelvű alkotással.


(via Independent)