Kiderült végre, miért törölte ki 20 ezer tweetjét Az utolsó Jedik rendezője

Rian Johnson James Gunn elhíresült esete után tüntette el régi bejegyzéseit.

Pár napja még senki sem tudta, miért törölte több, mint 20.000 Twitter-bejegyzését Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője, akire a dühös Star Wars-rajongók valóságos össztüzet zúdítottak a neten a VIII. epizód premierje után – ő viszont nemcsak hősiesen állta a rohamot, de kis túlzással egyenként válaszolt minden begőzölt trollnak és önjelölt Csillagok háborúja-szakértőnek.

Rian Johnson és Mark Hamill (fotó: Charley Gallay / Getty Images for Disney)

 

A rendező azonban nem sokkal azután, hogy kitört a botrány James Gunn 10 évvel ezelőtti, suttyó Twitter-poénjai miatt, kitörölte az összes olyan bejegyzését, amit 2018. január 25. előtt írt. Eddig többen is arra tippeltek, hogy esetleg Johnson erélyesebben szólt vissza valamelyik gyalázkodó ős-Star Wars-rajongónak, és most megijedt, hogy ellene fordítják a Twitter-folyamát, a Disney pedig elveszi tőle az új Csillagok háborúja-trilógiát. A találgatásnak azonban most vége, a rendező ugyanis kirakott egy új bejegyzést:

Vagyis:

Semmiféle utasítást nem követtem, és nem is hiszem, hogy bármi olyasmit írtam volna, ami rossz. De nagyjából kilenc évnyi, kontroll nélkül íródott dolog volt ott, és ha most az az új divat, hogy a trollok mindent nagyítóval vizsgálnak át, akkor miért ne léphetném ezt meg?

(via Variety)