Kijött a Stranger Things 4. évadának trailere, máris beindult a konteógyártás!

Egyes rajongók már most biztosak benne, hogy az új részek a Szovjetunióban játszódnak majd.

Semmit sem tudni egyelőre a Netflix egyik legnépszerűbb tévésorozatáról, a Stranger Things 4. évadáról, csak annyit, hogy lesz. Egyszer majd valamikor, talán 2020-ban, talán később. Az viszont biztos, hogy készül, mert egyrészt ezt már a 3. évad előtt (illetve után) elspoilerezték az alkotók és a főszereplők, másrészt pár órája kijött egy amolyan bejelentő teaser trailer. Íme:

Természetesen több sem kellett a rajongóknak, máris vad találgatásokba kezdtek, és szinte minden kommentelő biztos abban, hogy a 4. évad már nem az álmos amerikai kisvárosban, Hawkinsban fog játszódni, hanem a '80-as évek végi Szovjetunióban. Erre egyébként több jel is utal...

 

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!!!

 

  •  A 4. évad hivatalos jelmondata az, hogy „We are not in Hawkins anymore.” Vagyis: már nem Hawkinsban vagyunk. A mondat egyébként az Óz a nagy varázsló 1939-es filmváltozatára utal, amikor Dorothy azt mondta Toto kutyának a mesevilágba átkerülés után, hogy az az érzése, már nem Kansas államban vannak. A „We are not in Kansas anymore.” az elmúlt 80 évben afféle szállóige lett az amerikai kultúrkörben, a filmek és tévésorozatok szereplői is rendszerint akkor szokták mondogatni, amikor valami nem megszokott, furcsa, veszélyes, idegen helyen vannak.
  • A 3. évad stáblista végi jelenetében egy titkos szovjet börtönt láthattunk, ahol az orosz tudósok egy kis demogorgonnal zabáltatták fel az egyik foglyukat. Itt derült ki, hogy egy amerikait is fogságba ejtettek – aki a rajongók szerint nem más, mint Hopper seriff, akit nem megölt a nagy fináléban a meghibásodott szupermasina, hanem beszippantotta a Tótágas világba, és a szovjetek rángatták ki onnan, a Föld túlsó felén.
  • Épp időszerű lenne, hogy a 4. évadban helyszínt váltson a sorozat, mert a kisvárosi közeg sokadszorra már talán egy kicsit unalmas lesz. Ráadásul a tinédzser főszereplők egy része az átélt traumák hatására a 3. évad végén elköltözött Hawkinsból, úgyhogy a helyszínváltás dramaturgiailag is indokolt lenne. 

(via The Independent)