Kijött egy rakás új trailer a gigantikus King Konghoz

Helikoptereket lepofozó, dühös óriásmajommal csábít mindenkit mozikba Samuel L. Jackson Kongja,

Március 10-én (nálunk ráadásul egy nappal hamarabb!) kerül mozikba a legújabb King Kong-mozifilm, a Kong: Koponya-sziget, így nem csoda, ha a Warner rákapcsolt egy kicsit a reklámkampányban, és teleszórták a netet egy rakás új tévészpottal.

A sztori szinte semmit sem változott az 1933-as, első King Kong óta. Van valahol egy távoli, egzotikus sziget, itt éldegél egy benga nagy gorilla, akit az itteni primitív népek istenként tisztelnek, pár amerikai őrült viszont jó pénzért cirkuszi látványosságként akarja őt mutogatni.

Mondjuk én sosem értettem, hogy ha ezen a szigeten MINDEN élőlény nagyobb a megszokottnál, akkor miért nem vittek el inkább egy hüllőt vagy egy teknőst, akikkel nincs annyi gond, nem rombolják le a fél várost, és nem pofoznak helikoptereket.

Persze valószínűleg az új Kong is arról fog szólni, amiről a korábbiak (és amit a Jurassic Park franchise is sikeresen átvett a régi, Elveszett világ-típusú kalandregényekből): ha az Istent játszó ember elkezdi abajgatni a természet rendjét, akkor a természet előbb-utóbb látványosan visszaharap.

Az utolsó, kevésbé harc- és robbanásorientált videóból az is kiderül, hogy az új King Kong romantikus (értsd: sikoltozó nőket elrabló és felhőkarcolók tetejére cipelő) énjéről sem feledkeztek el a készítők.

Az új King Kong rendezője egy fiatal filmes, Jordan Vogt-Roberts, aki korábban nem vezényelt le ekkora költségvetésű (190 millió dolláros) gigaprodukciót - viszont kapott egy rakás díjat A nyár királyaiért. A mostani, minden korábbinál nagyobb Kongot ezúttal olyan ismert sztárok fogják hajkurászni az őserdőben, mint Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman és John C. Reilly.