Kiszivárgott a nagy titok: ezért vették el a Star Wars 9-et Colin Trevorrowtól!

Makacskodott, hogy nem kéne megölni Luke-ot, kirúgták. Fény derült Snoke múltjára is!

1,33 milliárd dollárnál jár Az utolsó Jedik a decemberi premier óta. Közeleg a dvd-megjelenés is, ráadásul minden nap újab hírek és érdekességek jönnek ki a szóló Solo-filmhez, úgyhogy ismét összegyűjtöttük az elmúlt néhány nap legfontosabb Star Wars-híreit.

  • Egy fanatikus rajongó, TheBoxOfficeArtist (polgári nevén: James Raiz) nem kevesebb, mint 450 munkaórát áldozott arra, hogy 7 hónap rajzolgatás után megszülessen minden idők egyik legnagyobb és legrészletgazdagabb Star Wars-csoportképe. A munkafolyamatról time lapse videót is készített, ez látható fentebb. (via Geektyrant)
  • Elképesztő sztori kering a Redditen: állítólag azért vette el a Disney Colin Trevorrowtól a Star Wars IX-et (és adta oda inkább J.J. Abramsnek), mert a Jurassic Worlddel kasszát robbantó rendező nagyon komoly szakmai vitába keveredett a Lucasfilm elnökasszonyával, Kathleen Kennedyvel! A pletykák arról szólnak, hogy a hasonló kirúgásoknál előszeretettel emlegetett közhely, a „kreatív nézetkülönbségek” itt tényleg nagyon komoly volt: Trevorrow ugyanis nagyon komoly szerepet szánt volna a fináléban Snoke fővezérnek, valamint Luke halálát is ellenezte. Sőt, kifejezetten erős sztoriszálat dolgozott ki Luke-nak és Leiának (ezt persze elengedte, miután Carrie Fisher meghalt), és a Star Wars IX vége nála az lett volna, hogy Rey az öreg Luke-kal együtt távozik a kettős naplementébe. Emiatt rengeteg vitája volt a Lucasfilmben, és végül azért rúgták ki, mert nem volt hajlandó engedni az elképzeléseiből. Ez egyébként valószínűleg tényleg így lehetett, mivel a szűkszavú közleményben maga Kennedy is elismerte: „nagyon különbözőek voltak a vízióink a projekttel kapcsolatban.” (via Thathashtagshow.com)
  • Mennyivel korábban fog játszódni a szóló Solo-film az 1977-es Csillagok háborújánál? Erre a kérdésre ad választ a Randomhouse könyvkiadó impozáns idővonala, amin jól látszik, hogy a májusban mozikba kerülő új Star Wars-mozi eseményei a III. rész és Tarkin felemelkedése után, de még a Rebels sorozat és a Zsivány Egyes előtt zajlanak majd. Azt Bob Iger, a Disney vezérigazgatója is megerősített, hogy a Solóban a főhőst 18 évesen és 24 évesen is láthatjuk, amiből máris kiszámítható, hogy a film 5 évvel a Star Wars előtt játszódik, Han tehát biztosan nem ekkor fogja elveszíteni Jabba fűszerszállítmányát az űrben.  A Last Shot című Solo-regény viszont még ennél is visszább megy az időben. (via Movieweb)
  • Szintén könyves hír, hogy Az utolsó Jedik március 6-án megjelenő regényváltozata sokkal többet fog elárulni Snoke fővezér múltjáról, mint ami eddig kiderült róla a Star Wars 7. és 8. részében. Például Luke egyszer már találkozott vele, ám mivel a jövő folyton változik, az Erő segítségével sem érezte meg, hogy Snoke később gonosz dolgokra használná a hatalmát. Az Első Rend fővezére ráadásul annyira ügyesen rejtette el a hatalmát és titkolta el az Ismeretlen Régiókban észlelt Erő-anomáliák utáni kutatását, hogy a Palpatine császár halála után újjászervezett Birodalmat teljesen váratlanul érte a felbukkanása. A könyvből az is kiderül majd, hogy Snoke a Birodalom összes fontos vezetőjével (Gallius Rax, Rae Sloane admirális asszony, Apolin szenátor) végzett a jakkui csata után, kivéve Hux tábornokot, akit inkább a saját oldalára állított. (via Dork Side of the Force)
  • Jason Lewis, az Obsidian Entertainment játékstúdió egyik fejlesztője hobbiból elkezdte összekalapálni az Unreal 4 engine-jével a legendás Star Wars-videojáték, az 1995-ös Dark Forces új verzióját. Itt lehet ámuldozni a végeredményen. (via Gametyrant)
  • A One Punch Man nevű animátor rajzfilmes stílusban álmodta újra a Baljós árnyak kultikus vívójelenetét, a fiatal Obi-Wanés Darth Maul fénykardpárbaját. (via Geektyrant)