Kiszivárgott egy werkfotó a Star Wars IX forgatásáról, megőrülnek a rajongók!

Vad spekulációkba kezdtek az Első Jediről és Maz Kanatáról.

Bár a Star Wars IX majd csak 2019 decemberében kerül mozikba, a nemrég elstartolt forgatás apropóján most is jut minden napra valami újabb Csillagok háborújával kapcsolatos hír, pletyka és érdekesség. Most például ez a fotó tartja lázban a rajongókat, amit a kilencedik rész operatőre, Dan Mindel rakott ki az Instagramjára:

Space lights ..... unbeatable quality source of ambient lighting...6000 watts 6 lamps or 3000 watts 3 lamps!

Dan Mindel ASC, BSC,SASC (@dan_mindel) által megosztott bejegyzés,

Elsőre nem sok látszik persze a rengeteg lámpán kívül, éles szemű Star Wars-fanok azonban rögtön kiszúrták, hogy a kép közepén lévő, kerek valami nem más, mint az Első Jedi mozaikja, amit már Az utolsó Jedikben is láthattunk Ahch-To szilklaszentélyében, és amin egy fénykardos figura meditál tökéletes egyensúlyban az Erő világos és sötét oldala között. Mások szerint a képen viszont nem is ez a lényeg, hanem az a barna boltív a háttérben, ami a fanok szerint nem más, mint Maz Kanata antigravitációs bárkája.

Nem ez egyébként az első werkfotó, ami kijött a Star Wars IX forgatásáról: augusztus elején maga a rendező, J.J. Abrams posztolt ki a Twitterére egy olyan képet, amin ha kissé homályosan is, de Rey, Finn és Csubakka látható a Millennium Falcon pilótafülkéjében. (via Geektyrant & Movieweb)