Kitálalt A holnap határa írója: elmondta, mi volt a legszörnyűbb dolog a filmben!

Christopher McQuarrie a Twitteren diskurált a 2014-es sci-fijéről és az Alienről a csupa híres filmesből álló baráti körével.

Az ember szívesen chatelget és vitatkozgat a barátaival a Twitteren és a Facebookon – természetesen ugyanígy vannak ezzel a hírességek is. Csakhogy amíg az én geek mémjeim és kutyás fotóim valószínűleg a kutyát nem érdeklik pár ismerősömön kívül, addig a legutóbbi két Mission: Impossible-film rendezője, Christopher McQuarrie igen érdekes diskurzust folytatott le a nagy nyilvánosság előtt a filmes barátaival 2014-es kultsci-fije, A holnap határa kapcsán!

A beszélgetés azzal kezdődött, hogy McQuarrie a Szellemirtók apropóján felvetette: fölösleges logikát keresni az ilyen filmekben, mert a lényeg az, hogy bűnhődjön meg a főgonosz a végén, és nyerjenek a tradicionális hősök. Erre írta azt neki a Bill és Ted-filmek és a Men in Black forgatókönyvírója, Ed Solomon, hogy az Idétlen időkig pont amiatt tudott jól működni, mert a rendező, Harold Ramis nem akarta megmagyarázni, miért kerül folyton vissza ugyanarra a reggelre a főhős, és kezd mindent megint elölről, egyszerűen csak bemutatta az időhurkot.

Erre McQuarrie kifakadt, hogy az ugyanilyen időhurokra épülő A holnap határával bezzeg mennyi baj volt:

A holnap határa legrosszabb része az volt, amikor meg kellett magyarázni az idegenek szándékát, mert ezt kérte a lelkes stúdió. De hát ezek idegen hódítók, akik hódítani akarnak. Mi, emberek, inkább ne próbáljuk ezt megérteni.

Itt kapcsolódott be a beszélgetésbe James Mangold, a Logan rendezője, aki egy Alienes példát hozott: ott sem érdekelt senkit a szörny indítéka, mert a néző egyből látta és megértette, hogy ez egy könyörtelen gyilkológép, így már nem volt szükség további magyarázatra a viselkedésével kapcsolatban.

A beszélgetés ezután visszakanyarodott A holnap határához és az időutazáshoz:

Nem érdekel, mások szerint hogyan működik az időutazás. Időutazást akarok! Látni akarom, hogyan hat az időutazás a rám bízott karakterre, mert én magam nem tudok az időben utazni. Ezért is járok moziba. Ha van gyereked, és elmúlt már kétéves, akkor soha többé nem akarsz olyat hallani, hogy DE MIÉRT?!?

No, hát így Twitterezgetnek a hollywoodi hírességek. (via Uproxx)