Könnyekig hatódott Harrison Ford az új Indiana Jones cannes-i premierjén

A most zajló Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjjal kitüntetett sztár 5 perces álló ovációt kapott a lelkes közönségtől – aminek meglett a hatása.

Harrison Ford csütörtök este az Indiana Jones és a sors tárcsáját rendező James Mangold, illetve színészkollégái, Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Ethann Isidore, Shaunette Renee Wilson és Mads Mikkelsen társaságában vett részt a film díszbemutatóján a fesztivál Palais nevű helyszínén, ahol a közönség a vetítés után 5 percen át ünnepelte a sztárokat, elsősorban persze a főszereplő Fordot.

Ford, James Mangold és Waller-Bridge a bemutatón. Forrás: Mike Coppola / Getty Images


Az aktus nagyon meghatotta a színészt, aki egyébként már az Indy 5. vetítése előtt elérzékenyült, mivel Thierry Fremaux fesztiváligazgató azzal lepte meg őt és a közönséget, hogy átadott neki egy tiszteletbeli Arany Pálmát teljes életműve elismeréseként (az esemény azért is volt meglepő, mert nem hirdették ki előre; a fesztivál előzetesen csak Michael Douglas kitüntetését jelentette be – erről itt írtunk korábban).


Az életműdíj kísérő aktusaként egy Harrison Ford-filmekből összevágott kis klipet is levetítettek, ami szintén igénybe vette a sztár könnyzacskóit. Az amúgy nem túl érzelmes ember hírében álló színész (lásd például ezt az elég laza interjút, amit nemrégiben adott)

persze humorral próbálta oldani a feszültséget.


„Azt mondják, hogy mielőtt meghalsz, lepereg a szemed előtt életed filmje,

és hát velem az imént épp ez történt: lepergett itt ha nem is az egész, de egy jelentős része az életemnek. Az életemben nagyon sok mindent köszönhetek imádott feleségemnek, aki mindig támogatta a szenvedélyemet és az álmaimat, amiért nagyon hálás vagyok.


És titeket is nagyon szeretlek (fordult a közönséghez – a szerk.). Köszönöm nektek, hogy értelmet és jelentést adtok az életemnek, amiért szintén nagyon hálás vagyok. Ahogy azért is, hogy olyan művészekkel dolgozhatok együtt, mint Jim (James Mangold rendező), Phoebe, és még Mads is” – leplezte humorral az érzelmeit Ford, aki azért azt is hozzátette, hogy mélyen megindította a meglepetés kitüntetés, és hatalmas megtiszteltetésnek érzi.


(via The Hollywood Reporter)