Koronavírus: a sztárok is azt szeretnék, ha otthon maradnánk

Hollywood nagyjai megint ott segítenek, ahol tudnak: vicces videók és plakátok készültek, amelyeken a Tőrbe ejtve sztárjai, Robert De Niro és Ryan Reynolds azt hirdetik, hogy maradjunk otthon és tartsuk a távolságot.

A #maradjotthon mellett a ’social distancing’ a legtöbbször hallott-olvasott kifejezés mostanában, ami azt jelenti, hogy ha már mindenképpen ki kell mennünk a lakásból, tartsunk legalább másfél-két méteres távolságot a másiktól, hogy ne kapjuk el, ne terjesszük a koronavírust. A Tőrbe ejtve című krimi hivatalos Twitter oldalán most ezzel kapcsolatban raktak ki egy vicces képet.

A „Tőrbe ejtve – A social distancing verzió” címmel kirakott fotó tulajdonképpen a film alternatív posztere, amin csak a három legfontosabb szereplő, Daniel Craig (Benoit Blanc nyomozó), Ana de Armas (Marta) és Chris Evans (Ransom) látható – a kívánatos másfél-két méteres távolságban egymástól. A kép pedig azért is annyira vicces, mert az eredeti poszteren vagy tucatnyian állták körbe a Tőrbe ejtve öreg írófiguráját, Harlant (Christopher Plummer) olyan szoros közelségben, hogy az minden bizonnyal kedvezett a Covid-19 terjedésének. Őket most mind leretusálták a fotóról, és a három említett karaktert leszámítva csak a fotel maradt.

A Tőrbe ejtve író-rendezője, Rian Johnson pedig a poént leszámítva is segít az önkéntes karanténba kényszerült embereknek: a már korábban kirakott Beépülve, The Brothers Bloom – Szélhámos fivérek és Looper – A jövő gyilkosa scriptek mellett a honlapján elérhetővé tette a Tőrbe ejtve forgatókönyvét is, hogy legyen mit olvasgatnunk.

New York állam kormányzója felkérésére pedig Robert De Niro is beszállt a koronavírus elleni harcba, és egy rövid videóban arról győzködi a népet, hogy mindenki maradjon otthon, ne csak a saját maga, hanem idős hozzátartozói kedvéért. Azért a poén itt sem maradhatott el: a veterán színész a végén belemondja a kamerába, hogy „figyellek”, ami az Apádra ütök vígjátékok visszatérő vicce.

Videóval jelentkezett a korábban hatalmasat adakozott Ryan Reynolds is, aki egy videolánc részeként készítette el a maga felvételét (a kanadai születésű sztárt egy videóban Justin Trudeau miniszterelnök jelölte meg, akinek a felesége elkapta a koronavírust, Reynolds pedig többek közt a szintén kanadai Seth Rogennek adta tovább a stafétát).

„A krízis idején mind tudjuk, hogy leginkább a celebekre számíthatunk. Ők juttatnak át minket ezen – rögtön az egészségügyi dolgozók után persze.

A sürgősségi ellátásban dolgozók, az alapvető szolgáltatásokat biztosítók, a pingpongjátékosok, a manökenek – ők mind nagyszerűek. Gyerekkori képzelt barátok? Simán! És még vagy 400 másik fajta ember” – viccelődik a színész, majd azért elmondja az otthonmaradásról, a távolságtartásról és a kézmosás fontosságáról szóló üzenetet is.


(via ScreenRant, NME, Independent)