Köszönjük meg az X-Mennek, hogy nő lesz a Múmia főgonosza!

A Universal Stúdió Múmia-rebootja gyökeres változást hoz a többi Múmia-filmhez képest: végre nő játssza az élőhalott főgonoszt. Az újításhoz az X-Men franchise is kellett. Elmondjuk, miért.

Az eredeti tervekkel ellentétben Sofia Boutella lesz a film központi figurája. Alex Kurtzman, a film rendezője egy interjúban elmondta, hogyan változtatta meg az X-men az eredeti terveit, és miért lett a múmia női alak.

„Volt egy pillanat a Múmia férfi verziója megtervezése során, amikor egy olyan tervet készítettem el, amit aztán nagyon megkedveltem. Abban a változatban a Múmia alakja olyan bőrszínnel született, ami akkoriban egészen biztosan kitaszítottá tette, és arra gondoltam, ez tényleg egy érdekes háttérsztori lenne, mert olyasvalakinek a történetét mesélné elé, akit lenéztek és zaklattak, amiből sok mindent fel lehet építeni. Úgy szerettem volna a Múmia karakterét megalkotni, hogy azzal azonosulni is lehessen, meg tudjuk érteni, és akinek a személye olyan problémákat is érint, amik ma is aktuálisak” - mondta.

Elég hasonló tematikája van az X-Men filmeknek, de nem is csak ezért változtatott a dizájnon, a döntésnek inkább esztétikai alapja van. Így mesélt erről:

"Ezen az úton készültem elindulni, aztán beültem megnézni az X-Men - Az eljövendő múlt napjait, és hiszik vagy sem, de annak a karakternek a fiatalkori énje, akit Oscar Isaac játszott, pontosan ugyanígy nézett ki. És akkor azt gondoltam, ez így nem lesz jó! Ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam magamban „Nem csak ez lesz teljesen különböző: Bryan Singer egyszer már megcsinálta, én teljesen mást akarok” És akkor egy hang azt súgta, hogy legyen női karakter. Nem akarok olyannal foglalkozni, amit már megcsinált valaki egyszer. Teljesen más vizekre akarok evezni!”

A múmia, mint női karakter teljesen más irányba viszi el a filmet, legyen az horror, akció vagy kalandfilm. Ez volt a lehető legjobb döntés egy reboot elkészítésére, és hoz némi vérfrissítést az ilyen típusú filmek világában. Végre nem lesz az az érzésünk, hogy tizenkettő egy tucat, és már százszor láttunk ehhez hasonlót.
2017 júniusában meglátjuk.