Közel 32 ezer liter kólát öntött az úttestre az új Bond film forgatásán a kaszkadőrkoordinátor – és jó oka volt rá!

Mindez nem kevesebb mint 60 ezer fontjába, azaz 23,8 millió forintjába került a produkciónak.

Amióta Daniel Craig alakítja James Bondot (azaz a 2006-os Casino Royale-tól kezdődően) számos rendező cserélődött a forgatás élén (lásd: Martin Campbell, Marc Forster, Sam Mendes és most Cary Joji Fukunaga) – van azonban egy munkatárs, akinek állandó a jelenléte: ő nem más, mint Lee Morrison kaszkadőrkoordinátor, Craig régi kaszkadőre (aki már a 2001-es Lara Croft: Tomb Raider óta dolgozik együtt a sztárral).

Morrison egy nemrég készült interjúban elmesélte, milyen vad ötlete támadt a színész utolsó bondos produkciója, a Nincs idő meghalni forgatásán. A dolog lényege, hogy majdnem 32 ezer liter kólát locsoltak szét az olasz város, Matera utcáin. Nem, a szakember nem őrült meg: jó oka volt erre a költséges mutatványra, méghozzá a biztonság.

A szóban forgó kunszt a Nincs idő meghalni előzeteseiben is látható: arról a részről van szó, amikor a 007-es (persze nem Craig, hanem Paul Edmondson motoros kaszkadőr) egy motorral ugrat egyet, majd egy meredek kőfal peremén felhajt Matera szűk, macskaköves kis utcáira, hogy ott folytassa a száguldozást. A kaszkadőrnek ehhez egy 7 és félméteres rámpán kellett végighajtania több mint 90 kilométer/órás sebességgel.

Edmondson biztonságos landolását és száguldozását pedig a kaszkadőrkoordinátor úgy érte el, hogy kólát öntött a földre, mert attól az amúgy meglehetősen csúszós macskakövek felszíne jobban tapad, így meg lehetett előzni a baleseteket, például azt, hogy a kaszkadőr elcsússzon a motorral.

„Csaknem 60 ezer font (23,8 millió forint – a szerk.) értékű Coca-Colát locsoltam szét Materában.

Már régóta használom ezt a megoldást csúszós felszínek esetén. Ez egyébként jó hatással van a városképre és a köztisztaságra is, mivel minden koszt lemos az utcákról” – ecsetelte Lee Morrison a Total Filmnek adott interjúban.


(via IndieWire)