Kristen Stewart nagy önbizalommal készül első rendezésére

Azt ígéri, filmjével újradefiniálja a karrierjét, és hogy k*rvára ő fogja papírra vetni a legjobb női figurát.

Az Alkonyat-filmekből és a Hófehér és a vadászból ismert színésznő éppen a Cannes-i Filmfesztiválon tartózkodik, ahol a szervezőknek mesélt a terveiről. Lidia Yuknavitch The Chronology of Water című memoárját szeretné adaptálni, amely arról szól, hogy az írónő problémás családi háttere elől menekülve úszóként sportösztöndíjjal bekerül a Texasi Egyetemre, és itt elmerül a drogok, az alkohol és a szadomazo szex világában.

„Idén nyáron szeretném elkezdeni a forgatást, de jelenleg az a legfontosabb célom, hogy befejezzem a forgatókönyvet, és hogy találjak egy csodás színészt.

K*rvára én fogom megírni a legjobb női figurát: egy olyan szerepet, amit mindennél jobban el akarnék játszani, de nem fogok”

– nyilatkozta a sztár.

Forrás: Andrew Toth / Getty Images for Museum Of Modern Art

 

Stewart ezzel együtt nem akar visszavonulni a színészettől sem, és elmondta, hogy továbbra is keresi az új kihívásokat, és akár arra is kész, hogy egy férfit játsszon el. „Ha engem kérdeztek, kicsit túl van misztifikálva ez a gender téma. (…) A természeténél fogva rejlik benne egy bizonyos fajta rugalmasság, így többféle hozzáállásra is lehetőségünk van” – szögezte le.

A színésznő legközelebb az amerikai mozikba szeptemberben érkező Lizzie című thrillerben jelenik meg, amely a XIX. század végén baltás gyilkossággal gyanúsított Lizzie Borden igaz történetén alapul. De folyamatban van egyebek mellett egy Jean Seberg-életrajzi film is a részvételével (erről itt írtunk korábban), ahogy állítólag benne lesz az Elizabeth Banks által tervezett Charlie angyalai-rebootban is.


(via DigitalSpy)