Kritikus állapotban van a balesetet szenvedett Anne Heche

A színésznő pénteken csapódott a kocsijával egy Los Angeles-i házba. Kómában fekszik, lélegeztetőgépre tették, és súlyos égési sérülései is vannak.

Ahogy azt korábban a PORT.hu is megírta, Anne Heche, a Hat nap, hét éjszaka és az 1998-as Psycho sztárja pénteken hajtott bele bódult állapotban az autójával egy Los Angeles-i házba, ahol az általa okozott tűzben ő maga is súlyosan megsérült. A színésznő állapotáról a hivatalos képviselője tájékoztatta a sajtót: rendkívül kritikus állapotban van, súlyos tüdősérülése van, ami miatt lélegeztetőgépre tették, az égési sérülései pedig sebészeti beavatkozást igényelnek. A színésznő a baleset óta nem nyerte vissza az eszméletét, jelenleg is kómában van.

A közlemény azután jelent meg a sajtóban, hogy néhány újság a hétvégén még arról számolt be, hogy az 53 színésznő állapota stabil, de a családja és barátai kérik az embereket, és hogy tartsák tiszteletben a magánéletét ebben a nehéz időszakban.

Anne Heche, a Hat nap, hét éjszaka és az 1998-as Psycho sztárja (forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images)

 

A Los Angeles-i rendőrség szerint a baleset akkor történt, amikor egy nagy sebességgel haladó autó (amelyet később Heche járműveként azonosítottak) helyi idő szerint péntek 11 óra körül nekiment egy háznak a Mar Vista negyedben. Heche autója és a lakóház is lángokba borult, az eloltáshoz a Los Angeles-i tűzoltóság szerint összesen 59 tűzoltóra volt szükség. A ház tulajdonosa nem sérült meg, de Heche égési sérüléseket szenvedett, és egy helyi kórházba szállították.

A TMZ magazin beszámolója szerint szemtanúk vannak rá, hogy Anne Heche autója a baleset előtt már egy másik, közeli lakókomplexum garázsának is nekicsapódott. Az ott lakók állítólag meg is próbálták kiszedni a színésznőt az kocsijából, de ő ezt visszautasította, és elhajtott. Ezután történt a második baleset.

Mivel még folyamatban van a felépülése, a rendőrség nem tudta kihallgatni, szóval hivatalosan nem erősítették meg az ittas vezetés tényét, de annyi biztos, hogy az incidens után a helyszínen Heche zavarodottan viselkedett. Ezt ugyanakkor okozhatta mentális betegsége is (vagy akár a kettő együtt), amiről korábban Call Me Crazy című önéletrajzi könyvében vallott.

A Hat nap, hét éjszaka sztárjának egyébként korábban is volt már egy zűrös ügye, amiért rendőrt kellett hívni rá. 2000-ben elautózott a kaliforniai Fresnóig, majd közel két és fél kilométert gyalogolt a sivatagban, hogy végül egy szál melltartóban és rövidnadrágban beállítson egy vadidegen férfi farmjára. Nem volt hajlandó távozni, és egyebek mellett azt állította, hogy ő Isten, és azért van itt, hogy mindenkit visszavigyen a mennyországba az űrhajójával. Az incidensről itt írtunk korábban részletesebben, ahogy arról is, mi minden vezetett odáig, hogy a színésznőnek ilyen problémás az élete.

(via Entertainment Weekly)