Lars von Triert Trump inspirálja új, sorozatgyilkosos filmjénél

A dán rendező szerint az élet gonosz és lélektelen, melynek szomorú bizonyítéka „Homo Trumpus, a patkánykirály” felemelkedése.

Lars von Trier, akinek filmjeit nem lehet azzal vádolni, hogy belesimulnának a fősodorba, legújabb filmjének egyik fő inspirációjául az Amerikai Egyesült Államok frissen beiktatott elnökét, Donald Trumpot nevezi meg – írta meg a Guardian.

A címszereplő Matt Dillon lesz, aki egy magas intelligenciával rendelkező sorozatgyilkost játszik, őt követi a film 12 éven át. A történet bemutatja a gyilkosságokat, melyek meghatározzák fejlődését sorozatgyilkosként. Szerepelni fog benne továbbá Bruno Ganz, Riley Keough és Sofie Grabol is. A Hollywood Reporter információi szerint a film Jack szemszögéből meséli el a történetet. A magas intelligenciájú sorozatgyilkos 12 évet töltött azzal, hogy tökéletesítse a „gyilkosság művészetét”. Ahogy a rendőrség egyre közelebb kerül hozzá, egyre nagyobb kockázatokat vállal, hogy végrehajtsa mesterművét, „A Tökéletes Gyilkosságot”. Eredetileg tévésorozatnak tervezték, de aztán mégis mozifilm lesz belőle. A sztori egyébként a 70-es években játszódik, azokban az időkben, amikor még a DNS-vizsgálat eredményeit nem használták bizonyítékként gyilkossági ügyekben. 

Von Trier így nyilatkozott a készülő filmről és az eredeti ötletről:

The House That Jack Built azt a gondolatot ünnepli, miszerint az élet gonosz és lélektelen, aminek szomorú bizonyítéka a Homo trumpus, a patkánykirály felemelkedése.

A rendező nemigen szokott filmjeiről beszélni, mióta Cannes-ban persona non gratának nyilvánították, miután egy Hitleres viccet sütött el a Melankólia című filmjéről tartott sajtóeseményen 2011-ben.

Von Trier még soha nem volt az Egyesült Államokban, bár több filmje is ott játszódik, beleértve a 2009-es Antikrisztust, vagy a 2003-as Dogville – A menedéket.
Új filmjét márciusban kezdi el forgatni Svédországban, majd májusban Koppenhágába költözik. A filmet 2008-ban mutatják be.