Leállt a Halálos iramban 9. forgatása

Rájár a rúd a gyorshajtós akciószéria készülőben lévő részének stábjára. Most elesett és megsérült egy kaszkadőr – de ez már nem az első balszerencsés eset a forgatás folyamán.

A Universal stúdió produkcióját éppen Nagy-Britanniában forgatják, a London-közeli Warner Bros. Studios Leavesdenben (itt forogtak annak idején a Harry Potter filmek), ahol az egyik kaszkadőr feje olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. „Sérülés történt a Fast 9 forgatási helyszínén ma Leavesdenben.

Az egyik kaszkadőrünket érinti az eset. Erre a napra leállítottuk a forgatást, hogy kezelni tudjuk a helyzetet”

– közölte a Universal egyik szóvivője hétfőn.

A filmesek az incidens megtörténte után a rendőrséget is értesítették, és a mentőket is kihívták, akik három mentőtiszttel érkeztek a helyszínre. Közleményük szerint a sérült férfi fejsérülése súlyosnak számít, és egy esés következtében alakult ki. A kaszkadőrt végül mentőhelikopterrel szállították a Londoni Királyi Kórházba.

Halálos iramban 8. Forrás: UIP-Duna Film

 

A Halálos iramban 9-et 2020. május 22-én mutatják be az amerikai mozik, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, John Cena, Helen Mirren és Charlize Theron szereplésével. Azt nem tudni, hogy az említett sztárok közül bárki is jelen volt-e a helyszínen, amikor a baleset történt.

Ez a baleset csak az utolsó volt a szerencsétlenségek sorában, ami a produkciót gyártó stúdiót sújtja: júniusban az Anne Hathaway főszereplésével készülő Boszorkányok remake forgatási helyszínén

tört ki verekedés két stábtag között, amelyben az egyikük nyaksérülést szenvedett, ebben a hónapban pedig az Avenue 5 című HBO sorozat díszlete égett le, majd a stúdió egyik éttermében találtak „idegen eredetű, közelebbről nem azonosított testeket” az ételben (ebben az ügyben a rendőrség jelenleg is nyomoz).

De a Halálos iramban stábjára is rájár a rúd mostanában: eleve a produkciós munkálatok is csúsztak, nemrég pedig áramszünet miatt állt le egy rövid időre a forgatás.


(via Variety)