Lebukott az egyik nyomozó a Weinstein-ügyben

A gyanú szerint arra biztatta a szexragadozó producert vádló egyik nőt, hogy bizonyítékot töröljön le a telefonjáról.

Az ügyre a manhattani kerületi ügyészségtől Weinstein ügyvédjéhez érkező leveléből derült fény, amelyben azt írják: Nicholas DiGaudio detektív azzal a nővel került kapcsolatba, aki azt állította, Harvey Weinstein 2013-ban megerőszakolta egy manhattani hotelszobában. DiGaudio állítólag azt mondta az áldozatnak, töröljön le bizonyos dolgokat a mobiljáról, mielőtt átadja a hatóságoknak vizsgálatra.

A gyanú szerint az ügyészség arra kérte a nőt, adja át a mobiltelefont, amit akkor használt, amikor interakcióba került Weinsteinnel. Az áldozat a detektív segítségét kérte, mivel félt, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek az eszközön található személyes természetű anyagai. DiGaudio azt tanácsolta, töröljön a telefonról mindent, amiről azt akarja, mások ne láthassák meg, és ez a kettejük titka marad.

Harvey Weinstein, ügyvédje, Benjamin Brafman, jobbra a háttérben pedig Nicholas DiGaudio. Forrás: Spencer Platt / Getty Images

 

A nő szerencsére nem törölt semmit, ehelyett kikérte egy ügyvéd véleményét, aki október 10-én az ügyészséghez fordult a dologgal. Nicholas DiGaudiót egyébként már a múlt héten levették a Weinstein-ügyről, miután kiderült: el akart hallgattatni egy tanút, aki megkérdőjelezte, hogy egy másik vádló és a producer szexuális együttléte közös megállapodáson alapult. Azt az ügyet emiatt végül ejtették is Weinstein ellen.

A producer ügyvédje, Benjamin Brafman természetesen fel van háborodva a DiGaudiót érintő legújabb állítások miatt. Szerinte mindez „még jobban aláássa a Mr. Weinstein elleni, amúgy is ezer sebből vérző vádak feddhetetlenségét”.


(via The Guardian)