Lecsaptak az év legeredetibb magyar filmjére

Az egész estés animációs akció-thrillert, a Ruben Brandtot az amerikai nézők is látni fogják.

A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege a Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics nevű amerikai forgalmazónak értékesítette. Az eladásnak köszönhetően most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják a művet.

Forrás: Mozinet

 

A vezető amerikai forgalmazó a legnevesebb rendezők filmjeit juttatja el az amerikai nézőkhöz, köztük Woody Allen, Robert Altman, Jacques Audiard, Francis Ford Coppola, Asghar Farhadi, Michael Haneke, Richard Linklater, Zhang Yimou, Wim Wenders, Paul Verhoeven és Wong Kar-wai alkotásait. Az Oscar- és Golden Globe-díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott Sony Pictures forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan Nemes Jeles László új alkotását, a Napszálltát is ők mutatják be Amerikában.

Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtőben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, és az extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autós üldözés, humor és izgalom különleges keveréket hoz létre. A film világpremierje nyáron volt a Locarnói Filmfesztiválon, a magyar nézők pedig november 15-től láthatják a mozikban.

A Filmalap berkeiben 2011-ben felállított értékesítési részleg az elmúlt években kiemelkedő sikerrel adta el külföldre a Liza, a rókatündért, az 1945-öt, a Tiszta szívvelt és A Viszkist is. A felsorolt filmeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolta meg a közelmúltban. Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a külföldi értékesítés volumene éves szinten 250 millió forint körül van.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)