Legendás színész csatlakozik a Dűne 2. stábjához

Christopher Walken mellett Florence Pugh és Austin Butler is Budapestre költözik.

Ahogy azt a Port is megírta, a Dűne második része 2023 októberében kerül mozikba, a forgatás pedig idén nyáron kezdődik Budapesten. Az első felvonás szereplői közül természetesen Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson és Javier Bardem is visszatér, most pedig az is kiderült, hogy ki alakítja a Dűne univerzumát kormányzó IV. Shaddamot, a Padisah Császárt. A választás a veterán Christopher Walkenre esett, akit legutóbb az Apple TV Különválás című sorozatában láthattunk. (Kritikánk: itt.)

Új érkező Florence Pugh is – az ő részvétele egy ideje már nyílt titok volt –, Irulan hercegnőt, a császár lányát alakítja, míg Feyd-Rautha Harkonnen szerepe annak az Austin Butlernek jutott, akit hamarosan Elvisként is láthatunk majd Baz Luhrmann filmjében. David Lynch 1984-es verziójában a császárt José Ferrer, a lányát Virginia Madsen, Feyd-Rauthát pedig Sting játszotta.

Christopher Walken a Különválás című sorozatban (Forrás: Apple Tv)

 

A történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, miután Paul Atreides herceg csatlakozott a fremenekhez, de ahogy azt Denis Villeneuve korábban elárulta, a második részben sokkal több lesz a Harkonnen-szál, a Stellan Skarsgård által megformált gonosztevő, Vladimir Harkonnen báró és unokaöccse, Glossu Rabban (Dave Bautista) is nagyobb szerepet kap.

A Dűne első része 400 millió dolláros bevételt hozott és 10 Oscar-jelölést gyűjtött be, Sipos Zsuzsa révén pedig magyar díjazott is volt, a legjobb látványtervezés kategóriában nyert Patrice Vermette-el közösen.

Via: THR