Lehet, hogy mégiscsak folytatódhat a Hellboy?

Talán mégis van remény, hogy lezáruljon a vörös ördög története, de ehhez te is kellesz!

Kétségkívül az egyik legrokonszenvesebb képregényadaptáció Guillermo del Toro két Hellboy filmje. A rendezőzseni meglehetősen szabadon dolgozta fel Mike Mignola hasonlóan zseniális képregénysorozatát, de mindkét alkotó olyannyira egyedi, sajátos látásmóddal rendelkezik, hogy a film nem vizezte fel az alapanyagot, egyenértékű a kettő.

Del Toro szorosan Terry Gilliam után a világ második legszerencsétlenebb, végtelen fantáziájú filmrendezője, mindamellett filmjeinek hatalmas szíve van. Az elmúlt években számos filmterve dőlt dugába, a Gris Grimly tervezte Pinokkió stop motion animációs filmtől kezdve a Lovecraft egyik legjobb novelláját feldolgozó Az őrület hegyein át a Hobbitig. Bár lehet, jobban járt, hogy abból kiszállt, tekintve, milyen öncélú katyvasz lett a bő lére eresztett meséből. A vörös ördög sorsát beteljesítő, apokaliptikus Hellboy 3 elkészülte is a két előző film viszonylagos sikertelensége, és a lezárás várható (és szükségszerű) 100 millió dollár fölötti költségvetése miatt elég reménytelenné vált. Del Toro közben leforgatta a Tűzgyűrűt, aminek most készül a folytatása, a vegyes kritikákat kapott Crimson Peaket, és egy 60-as években játszódó filmje is bemutatásra vár. Úgy tűnt, végleg lemondott a trilógia záróepizódjáról, bár a címszereplő Ron Perlman többször kijelentette, hogy a film érdekében mindent megtesz, ami tőle telik, bár ne reménykedjünk a csodában.

Tegnap azonban del Toro kiposztolta Twitterre, hogy ha egy napon belül százezer ember szavaz a Hellboy folytatása mellett, akkor komolyan összeül Perlmannal és Mignolával, és legjobb tudásuk szerint kiokoskodnak valamit. Látványosan nem bízza a véletlenre, mert a Yes és a Hell, yes között lehet választani. Perlman Facebookon erősíti a szavazást, a like-ok a Hell, yest jelentik, és egyenértékűek a twitteres klikkelésekkel. Szóval, aki nincs fenn Twitteren, szavazhat a Facebookon.

És szavazzon is! E cikk megírása idején még három óra van hátra a lezárásig.

Hell, yes, ne habozzatok! A Hellboy 3-nak el kell készülni!