Lehet, hogy Mel Gibson rendezi az Öngyilkos osztag második részét

Ha ez tényleg valóra válik, minden idők legrosszabb szuperhősfilmjének folytatása minden idők legjobbja lehet.

A DC filmek körüli sorozatos bénázások közepette bombaként robbant a hír: korai tárgyalások folynak arról, hogy talán Mel Gibson rendezi a Öngyilkos osztag folytatását. Hiába volt botrányosan rossz a lepattant szupergonosztevők Piszkos tizenkettője, a Warner egy kamionnyi pénzt keresett vele, így természetesnek vették a folytatást. David Ayer érthetően nem tér vissza rendezőként, ő inkább a csajos-szuperbűnözős spinoffon dolgozik. A Gotham City Sirens a szuperdögös közönségkedvenc, Harley Quinn, Macskanő és Méregcsók közös gengszterkedéséről szól.

Elég merész húzás Gibson bevonása, hiszen a színész-rendező nem fogta vissza magát, amikor elmondta a véleményét a szuperhősfilmekről. Szerinte akad köztük néhány nézhető is, de alapvetően nem kedveli ezeket, a Batman Superman ellent pedig simán csak leszarozta. Azt is kifogásolta, hogy nagyon erőszakos ezek a filmek. Lássuk be, ezt a kijelentést fura egy olyan ember szájából hallani, aki két órás kínzáspornót forgatott Jézus utolsó napjairól, és egyébként is a csonkolt végtagok és kiontott belek bemutatásának szakavatott mestere.

Ez a helyzet azonban jó hír Gibson rajongóinak, hiszen ha tényleg megkap egy hájpolt mainstream filmet, akkor az azt jelenti, a legutóbbi rendezése, A fegyvertelen katona hat Oscar-jelölésén túl Hollywood teljesen megbocsájtott neki. Továbbá jó hír a DC-filmekből kiábrándult képregényrajongóknak is, hiszen akkor a Warner kezd észhez térni, és az agyonkontrollált, streril fércművek helyett végre igazi filmeket szeretnének csinálni. Gibson bitang jó rendező, akinek védjegye az erőszak gyomorforgató bemutatása, és nem úgy ismertük meg, hogy szótlanul tűrné, ha belepofáznak a munkájába, ezért is érdekes a stúdió puhatolózása. 

Persze még korai lenne örülni, hiszen a kiszemeltek közt van még Daniel Espinosa (44. gyermek, Élet), Jonathan Levine (Fifti-fifti, Eleven testek) és Ruben Fleischer (Zombieland) is. (via Slashfilm)