Leonardo DiCaprio apukája is elindul a világhírnév útján

George DiCapriónak, a híres színész 78 éves édesapjának van egy cameója Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Vérző olaj, The Master, Fantomszál) közelgő filmjében, a Licorice Pizzában.

A The New York Times még a múlt héten közölt interjút a rendezővel, az interjú szerzője, Kyle Buchanan azonban most Twitter-oldalán külön is felhívta a figyelmet a beszélgetés egyik izgalmas pontjára. Az alkotó legújabb filmjét, a Licorice Pizzát november 26-án mutatták be az amerikai mozik (hozzánk sajnos majd csak jövő február végén érkezik), és éles szeműek kiszúrhatták, hogy Leonardo DiCaprio apukája, George is feltűnik benne egy aprócska szerepben: egy vízágykereskedőt játszik.

Az idősebb és a fiatalabb DiCaprio a 2015-ös párizsi klímakonferencián. Forrás: Chesnot / Getty Images


„A figura, akit megalkottam, egy parókabolt tulajdonosa, aki mellesleg vízágyakat is árul. De egyszerűen nem tudtam megragadni, hogy ki játssza el, ki hasonlít hozzá. Aztán egyszer csak megvilágosodtam, és beugrott, hogy Leo apukája pont így néz ki, mint akit a fejemben elképzeltem. Szóval lenyomoztam, és megkérdeztem tőle, hogy érdekli-e egyáltalán egy filmszerep. Mire azt válaszolta, hogy persze.


Amikor felvázoltam neki a jelenetet, azt mondta: »Hát ez tök jól hangzik. Leo elmesélte neked, hogy régen volt egy vízágyas cégem?« Amit egyébként úgy hívtak, hogy Foggy Bottom (a kifejezés szó szerint ködös feneket jelent, de így nevezik viccesen az amerikai külügyminisztériumot, mert annak irodái annak idején egy mocsárvidéken épültek fel – a szerk.)” – olvasható a Twitteren is közzétett interjúrészletben.

A DiCaprio család 1976 körül. Forrás: Peter Fleming / Getty Images


A dolog további érdekessége, hogy maga Leonardo DiCaprio sosem dolgozott együtt Paul Thomas Andersonnal. Sőt: annak idején nemet mondott neki, amikor felkérte, hogy játssza el a pornósztár, Dirk Diggler szerepét a Boogie Nightsban. George DiCaprio pedig amúgy nemcsak a színész apukájaként, hanem saját jogán is ismert, igaz, szűkebb körben:

a hetvenes években független képregénykiadóként dolgozott, és ebben a minőségében voltak közös projektjei Timothy Learyvel és Laurie Andersonnal is; de volt író és performanszművész is.


Ahogy arról korábban többször is írtunk, a Licorice Pizza a hetvenes évek elején, a San Fernando-völgyben játszódik, és egy fiatal színész felnövekvéstörténetét mutatja be – akit nem más játszik, mint a néhai Philip Seymour Hoffman fia, Cooper Hoffman.

A filmben rajta kívül feltűnik Bradley Cooper, Maya Rudolph, Sean Penn, John C. Reilly és Tom Waits is.


(via Uproxx)

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.