Leonardo DiCaprio ezt a jelenetet nevezte karrierje csúcspontjának

Bizony, egy Tarantino-filmben van.

Leonardo DiCaprio manapság az egyik legismertebb filmes arc, aki sosem retten vissza a furcsa szerepektől és jelenetektől. Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy... Hollywood egy szerelmes levél az Álomgyárhoz, illetve a klasszikus filmekhez, klasszikus filmgyártáshoz, ami manapság már alig-alig jellemző. Ebben DiCaprio a munkanélküli színészt, Rick Daltont alakítja, aki az egyik jelenetben találkozik Marvin Schwarz-cal, a nagymenő ügynökkel, aki a pénzt látja meg benne.

A figurát Al Pacino játssza, és hatalmas húzás, hogy mindössze egy jelenete van a filmben egy ilyen ikonikus színésznek, de az annyira emlékezetes, hogy DiCaprio a karrierje csúcsának nevezte, és a felvétel minden percét kiélvezte.

„Al és én jó pár hétig próbáltuk azt a jelenetet. Sok mindent kivettek belőle, de Al Pacinóval beszélgetni az iparról a karrierem egyik csúcspontja volt. Hihetetlen érzés volt együtt dolgozni valakivel, akinek megvan az a képessége, hogy lángra lobbant egy ilyen jelenetet”

– mesélte DiCaprio.

Ez is érdekelhet

10 dolog, amit nem tudtál a Volt egyszer egy... Hollywoodról

Quentin Tarantino kilencedik, saját maga által csak a Nagyműveként emlegetett filmje eredetileg csak regény lett volna, de licitháború lett belőle, pedig Brad Pitt simán nemet mondott rá. Összeszedtük a legjobb érdekességeket a filmről.

Tovább

 

(via FarOut)