Leonardo DiCaprio megkérte a stábot a Tarantino-film forgatásán, hogy ne nézzenek a szemébe

Az Oscar-díjas színész a Volt egyszer egy… Hollywood című film forgatásán fura kéréssel fordult a stábtagokhoz: az volt a kívánsága, hogy mellőzék a szemkontaktust vele.

Egy – a forgatást és a részleteket jól ismerő forrás szerint Leonardo DiCaprio „gondosan megkomponált, misztikus légkört” igyekezett kialakítani saját maga körül. A szemkontaktus mellőzése pedig ezt a légkört segített fenntartani, vagyis azért akarta a színész elkerülni a stábtagok figyelmét, hogy könnyebben szerepben tudjon maradni.

Leonardo DiCaprio a Volt egyszer egy... Hollywood premierjén Los Angelesben; Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

 

Leonardo DiCaprio amúgy is egy régi vágású színész, ódzkodik a szuperhős szerepektől és a mindenféle mozis franchise-októl. Ez a húzás is tökéletesen illeszkedik „Hollywood utolsó nagy filmcsillagának” szerepébe – jegyzi meg a Hollywood Reporter cikke.

A Sony filmstúdió főnöke, Tom Rothman is egyetért ezzel az eszmefuttatással: ő úgy látja, hogy ebben a mai brandközpontú világban Leonardo DiCaprio maga a brand, a kitűnőség márkaneve.

Ami figyelemreméltó Leóban, az a következetesség” - mondja Rothman, aki először a Rómeó és Júlia és a Titanic című filmeken dolgozott együtt a színésszel. „Ha ő benne van, akkor a közönség tudja, hogy jó lesz a film, mert ő benne van. Úgy értem, mikor nem nagyszerű ő? De ez nem véletlen. A belét is kidolgozza.”

Tarantio maga is méltatta a színészt, amiért az nem szerepel évente tucatnyi filmben, és nem a mennyiség fontos neki, hanem a minőség.


Ő olyan egyedülálló jelenség manapság, mint Al Pacino vagy Robert De Niro volt a hetvenes években, amikor nem próbáltak két filmben szerepelni egy évben.

Bármit eljátszhattak, amit akartak, és ők azt akarták. Ez pedig azt jelentette, hogy annak elég jónak kellett lennie.”

Leonardo DiCaprio egyébként egy négyéves kihagyás után szerepel újra egészestés mozifilmben: utoljára A visszatérő című kalandfilmben játszott főszerepet, amivel meg is nyerte végre élete első Oscar-díját. A Volt egyszer egy… Hollywoodot augusztus 15-én mutatják be a magyar mozik.

via Independent

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu