Less be az Avatar 2. kulisszái mögé!

Idén már nem forgat többet James Cameron és csapata, amit egy bennfentes fotó megosztásával ünnepeltek meg.

„Ez egy búcsúparti, Na'Vi nép! Ez az utolsó élőszereplős forgatási napunk 2019-ben, amit ezzel a lesifotóval ünneplünk meg.

Nézzétek meg ezt a képet, ami a Sea Dragon nevű anyahajó hátsó fedélzetét mutatja be.

Ez a masszív jármű szállítja a folytatásokban az egyéb vízi járművek egész hadát” – olvasható az Avatar hivatalos Twitter-oldalára kirakott fotó mellett.

Ahogy arról korábban már írtunk, Cameron nem kevesebb, mint négy folytatást készít 2009-es sci-fi eposzához. A folytatások forgatása (legalábbis a második és a harmadik részé) egyszerre zajlik, összesen több mint egymilliárd dolláros büdzséből, és már 2017-ben elkezdődött. Tavaly novemberben egyébként a rendező egy videoüzenetben már bejelentette, hogy végeztek az Avatar 2. és 3. fontosabb szereplőket érintő felvételeivel – úgy tűnik, a többiekkel még elég sok munka van hátra.

Az Avatar: The Way of Water, azaz az Avatar 2. 2020. december 18-án érkezik az amerikai mozikba, az Avatar: The Seed Bearer, azaz az Avatar 3. 2021. december 17-én, az Avatar: The Tulkun Rider (Avatar 4.) 2024. december 20-án, végül az Avatar: The Quest for Eywa (Avatar 5.) 2025. december 19-én.

Az Avatar második részében az első filmből Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi és Stephen Lang is visszatér, új arcként pedig Kate Winslet, David Thewlis, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Oona Chaplin, Edie Falco, sőt a pletykák szerint Vin Diesel is csatlakozik.


(via NME)