Lewis Hamilton is benne lett volna a Top Gun 2-ben, de végül más kapta meg a szerepét

A britek ötszörös Forma–1-es világbajnoka hatalmas Tom Cruise-rajongó, de nem ért rá a sztárral forgatni.

Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Miles Teller és Ed Harris mellett még egy nagy név is benne volt eredetileg a 2020. június 26-án mozikba kerülő Top Gun 2-ben: a britek ötszörös Formula–1-es világbajnoka, Lewis Hamilton! Ám végül úgy alakult, hogy nem tudott részt venni a forgatáson, amit Tom Cruise-rajongóként azóta is nagyon bán. A 34 éves Hamilton így nyilatkozott erről az ESPN magazinnak adott interjújában:

Próbáltam bekerülni a Top Gun 2-be, mert hatalmas rajongója vagyok, de nem volt időm részt venni a forgatáson. Lett volna lehetőségem megcsinálni, de sajnos nem fért bele. Pedig még meghallgatásom is volt, egy nap alatt kellett betanulnom hozzá a szerepemet. Épp egy divatbemutatón voltam Párizsban, négy vagy öt show-n kellett ott lennem. Kettő között gyorsan átöltöztem, egyeztettem egy színésztanárral, 20 perc alatt átvettük, mit kell csinálnom, aztán elugrottam egy újabb divatshow-ra, visszajöttem, és átvettük a szerepem másik felét is.
Tom Cruise, Nicole Scherzinger és Lewis Hamilton a Jack Reacher londoni gálavetítésén, 2012. december 10-én (fotó: Dave J Hogan/Getty Images for Paramount)

A Forma–1-es pilóta egyébként korábban szerepelt már a Zoolander 2-ben és a Verdák-rajzfilmekben is. Mostanában viszont nem férnek bele az idejébe a hollywoodi produkciók:

Tényleg nincs most időm a filmekhez. Egész télen elfoglalt leszek, nem kapok szünetet, szóval így elég nehéz dolog ez. Küzdök is vele elég sokat jelenleg. Ha látnád a naptáramat… Rendkívül megterhelő időszak a mostani, napokat töltök azzal, hogy időt nyerjek valahogy magamnak, mert a legjobb akarok lenni [az F1-ben]. Próbálom megtalálni az egyensúlyt.

Na de végül ki kapta meg a szerepét a Top Gun 2-ben? Hamilton elég érdekes választ adott erre:

Egy Kurt Russell-szerű fickó.

(via MME.com)