Liam Neeson egy ikonikus karakterrel tér vissza

Philip Marlowe, azaz a legendás magándetektív szerepét játssza el. Előzetes.

Liam Neesonről legutóbb akkor hallhattunk, amikor Antal Nimród beszélt róla a közös filmjük kapcsán, illetve amikor kiderült, hogy az ír színész léphetne Leslie Nielsen örökébe, mint az új Frank Drebin felügyelő.

Neeson azonban addig még egy komolyabb nyomozót is eljátszik: ő a Marlowe című krimi címszereplője. A történet John Banville ír író 2014-es The Black-Eyed Blonde című regénye alapján készült, és a filmre a Chandler örökösei is áldásukat adták.

A film az 1930-as évek végi Bay Cityben játszódik, ahol Marlowe-t felbérelik, hogy találja meg egy elbűvölő örökösnő (Diane Kruger) volt szeretőjét, aki egy ismert filmsztár (Jessica Lange) lánya.

Az Oscar-díjas Neil Jordan által rendezett Marlowe világpremierje szeptemberben volt a 70. San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon, az amerikai premierje pedig február 15-én lesz.

A Raymond Chandler által megalkotott karakternek komoly filmes múltja van, a "hardboiled detektívet" eddig olyan színészek játszották már el, mint Humphrey Bogart (A hosszú álom, 1946), James Garner (Marlow, 1969), Elliott Gould (A hosszú búcsú, 1973) vagy Robert Mitchum (Kedvesem, isten veled, 1975).

A Marlow Liam Neeson 100. filmje, és a 70 éves színész nem lassít. Három további projektje van utómunkálatok alatt, és feltűnik a The Expendables 4-ben is, amely idén kerül a mozikba. Legközelebb az Antal Nimród által rendezett Retributionben láthatjuk április 13-tól.

via: Belfast Telegraph