Luc Besson meglepte magát

A francia rendező, író és producer születésnapjára ajándékozta meg magát és az egész világot készülő filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa legújabb előzetesével, amiben a címbéli város is megjelenik végre.

Luc Besson karrierje egyik legnagyobb dobására készült és nyilvánvalóan hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a Valerian és az ezer bolygó városa elkészítésébe. A képek alapján Az ötödik elem mostohatestvérének tűnő film cselekménye a Valerian és Laureline című francia képregényen alapszik. Pierre Christin és Jean-Claude Mézières munkájának első része még 1967-ben jelent meg, a kis Luc részben ezen nőtt fel, sőt, sokszor kölcsönzött is belőle, tehát egyfajta adósságot fizet vissza a megfilmesítéssel, amelynek szokás szerint rendezője, forgatókönyvírója és producere is, a gyártó pedig saját óriáscége, az EuropaCorp.

 

Besson most saját születésnapjára időzítette az új előzetest, amely valójában a hónap végén, március 29-én érkező még újabb trailer beharangozója, de így is rengeteget mutat. Például az eddig rejtve maradó címbéli intergalaktikus várost,  Alphát, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Az idők során Alpha 17 millió lakosa összekovácsolódott - egyesítették képességeiket és technológiájukat a fejlődés érdekében, ám most felütötte fejét a káosz. És ebből káoszból is jut némi ízelítő mindenféle tohonya lénnyel, amiket rendszertanilag nehéz meghatározni, de olyan, mintha néhány vaddisznót, óriásteknős és kacsacsőrű emlőst dobtak volna be valami nagy genetikai mixerbe, és mindenféle izé lenne az eredmény.

A lényeknél azonban sokkal szórakoztatóbb Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne), a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Ügynökként ugyan nem tűnnek különösen rátermettnek, de roppant szórakoztató, ahogy Valerian szünet nélkül ostromolja szkeptikus partnerét, amiben azért van egy kis Han Solo és Leia utánérzés – vagy kikacsintás. DeHaan nagyon szórakoztató,  Delevingne viszont itt kissé túl fanyarnak és nagyon kevéssé nőiesnek tűnik, de lehet, hogy a hozzánk július végén érkező késztermékből valami egész más derül majd ki. Rajtuk kívül Clive Owen kapott még fontos szerepet a páros parancsnokaként, de rajtuk kívül feltűnik majd Ethan Hawke, John Goodman és a színésznőséget újra erőltető Rihanna is.