Ma van a kínos jelenetek világnapja!

Kaptunk az alkalmon, és összeszedtünk pár igazán emlékezetes kínos és zavarba ejtő jelenetet a szőrtelenített Steve Carrelltől a púpos Paris Hiltonon át a körbefingott haverokig. Egészségetekre!

Keresd a nőt! (1998 ) – A zipzárba akadt…

A Farrelly tesók szaftos vígjátéka elképesztő mennyiségű kínos pillanattal büszkélkedhet, de talán ez a legemlékezetesebb, mert ezzel minden férfi azonosulni tud. A még fiatal, fogszabályzós, idétlen frizurás Ted Stroehmann (Ben Stiller) a szalagavatóra vinné a suli legjobb csaját, Mary-t (Cameron Diaz), csakhogy megérkezvén még előtte kiszalad pisilni.

És pisilés közben olyan szépnek látszik a világ,

gerlék turbékolnak az ágon, csodás zene szól – aztán felreppenek a madarak és a szomszéd házban egy anya és a lány válik áthatóvá, akik azt hiszik, a srác kukkol. Ő sietve felrántja a sliccét – ami becsíp mindent, mármint tényleg mindent. A fájdalmon túl a megaláztatás csak most kezdődik, hiszen a lány szülein túl odacsődül a fél környék, rendőrök és tűzoltók, akik szörnyülködéssel vegyes ámulattal bámulnak arra a katasztrófára, amit Ted nadrágja tartogat – és a vége sem lesz túl szép!

 

40 éves szűz (2005) -Bundátlanítás

A 40 éves szűz teli-teli van olyan jelenetekkel, amelyekben Andy Stitzer, vagyis Steve Carell a lehető legkínosab helyzetbe kerül, és jelen esetben a karakter és a színész azonos.  Carell ugyanis igazi method actinget nyomott: bevállalta, hogy a kamerák előtt, élesben gyantázzák le a mellszőrét, amikor Andy barátai javaslatára bevállalja, hogy kicsit újrafazonírozzák! Így az ő üvöltve káromkodása és persze a háttérben Seth Rogen és Paul Rudd gurgulázó röhögése is teljesen spontán reakció volt. A jelenet felvételéről egy nagyon-nagyon vicces werkfilm is készült, amiben

Steve Carell eleinte még magabiztosan vigyorog,

hogy gyerekjáték lesz a szőrtelenítős jelenet, aztán a végén meg már ott vinnyog az masszőrpadon, és szolidaritását fejezi ki minden nőnek, aki gyantázza a lábát és a bikinivonalát. A jelenet egyébként nem csak neki lett kínos, hanem Kelly Clarkson énekesnőnek is, akinek a nevét akkor üvölti fájdalmában, amikor már kifogyott minden káromkodásból.

 

Koszorúslányok (2011) – Elől-hátul jön minden

Paul Feig zseniális vígjátékának lényege, hogy hősnőnk, a sikertelen és önbizalomhiányos Annie (Kristen Wiig) legjobb barátnője (Maya Rudolph) férjhez megy, és a másik koszorúslánynak új barátnőjét, a gazdag, szép és sikeres Helen (Rose Byrne) választja, és azonnal megindul a rivalizálás a két nő között. Folyamatosan próbálnak rálicitálni a másikra, és ennek része, hogy Annie a mennyasszonyi ruha kiválasztása előtt egy jó kis mexikói étterembe viszi a lányokat – és mivel Annie mindig balszerencsés, ételmérgezést kapnak. Aminek az eredménye a luxus ruhaszalonban tör rájuk, ruhapróba közben. És nem tudom, miért vicces, ha valakik összefossák a bokájukat és minden mást is, amikor éppen nem rókáznak, de a jelenet, amiben

hősnőink ordítva versenyt fosnak,

majd egyfajta crescendóként maga a menyasszony fut ki az út közepére, hogy ott jöjjön rá a szapora, egyszerűen fergeteges. Mondjuk, bele is halnánk a szégyenbe, ha mindez velünk történne…

 

Buliszerviz (2002) – Mi van az Eclair-fánkban?

Volt idő, amikor Ryan Reynolds még nem szupermenő, szarkasztikus szuperhősöket alakított, ha nem olyan idétlen vígjátékokban játszott, mint például a Buliszervíz. Ahol ő Van Wilder, a túlkoros egyetemista, aki egyfolytában csajozik és bulizik, és aki örök harcban áll a tesztoszterontól fűtött sportolókkal. Akiket imád szívatni, jelent esetben azzal, hogy egy kosár finom, vanília sodóval töltött fánkot küld nekik névtelenül. Azok fel is habzsolják a sütiket,

az arcukon folyik a töltelék, ami persze nem sodó,

hanem Wilder bulldogjának lecsapolt testnedve – a kutya hatalmas golyói addig is elég tapló viccek forrásai voltak. És hát igen, ez az igazi színészet, eljátszani, hogy „kutyadzsúz” csorog végig az arcodon, és élvezed, ezt nem lehet eléggé megfizetni.

 

Movie 43: Botrányfilm (2013) – A felcsúszott heregolyók

Íme, a szkeccsfilm, ami 15 különböző paródiát köt össze különböző helyszínekkel és forgatókönyvekkel – és amik közül mindegyik elképesztően kínos és zavarbaejtő. Ami azért hihetelenől furcsa, mert világsztárok hosszú sora adta arcát és nevét mindehhez, mint például A nagy fogás című epizódban, ahol Kate Winslet karaktere megy vakrandira egy nagyon sikeres, jóképű üzletemberrel, aki Hugh Jackman – és akinek a heréi a nyakán himbálóznak.

Csupasz, vidám heregolyók, amik minden fejmozdulattal őrült táncba kezdenek

– és amik a jelek szerint egyedül csak hősnőnknek tűnnek fel. Senki más nem figyel fel rájuk, senki sem említi őket, de lehetetlen figyelmen kívül hagyni őket, és a kisfilm a lehető legtöbbet hozza ki ebből. Mint amikor egy ismerős pár érkezik egy kisbabával, akit Jackman ölébe ültetnek, vagy amikor hősünk egy baráti puszit akar Kate homlokára nyomni – naná, hogy az ilyen viccek mestere, Peter Farrelly állt a poénok mögött.  

Felkoppintva (2007) - Körbefingott vörös szemek

Ben Stone (Seth Rogen) a haverjaival lakik, semmit sem csinál csak egész nap szív, pornót néz és baromkodik, amíg nem találkozik a csinos, kissé konzervatív Alisonnal (Katherine Heigl), akit véletlen felcsinál, de valamiért nem vetetik el a babát, hanem a srác úgy dönt, felnő végre, apa lesz, munkát keres meg ilyenek. Amikor visszamegy a haverokhoz a cuccaiért, akkor szembesül azzal, hogy azok mind igazi seggfejek:

ugyanis mindnek azért vörös a szeme, mert körbefingták egymást.

Pontosabban Jay Baruchel ráfingott Jason Segel párnájára, de az azt hitte, hogy Jonah Hill volt az, és visszaadta a „kölcsönt”, de aztán kiderült, hogy Baruchel volt a tettes, és akkor mindketten párnán fingták, az eredmény pedig a begyulladt szem. Magát az eseményt csak elmesélik, illetve látjuk a szemeket, és ez is elég.

 

Spárta a köbön (2008 ) – Púpos Paris Hilton

A Jason Friedberg és Aaron Seltzer forgatókönyvíró-rendező duó által jegyzett Spárta a köbön az egy évvel korábban bemutatott 300 vérszegény paródiája volt – bár néhány dologban azért ráéreztek a kultfilm könnyen kifigurázható pontjaira. Az egy szál bőrgatyában feszítő spártai katonák ezúttal Kevin Sorbóval indulnak útnak, hogy megvédjék otthonaikat a perzsa hadaktól, ám a nagy kaland alatt

számos szürreális találkozás során a Szellemlovastól kezdve Pókemberen át a a haját kopaszra borotváló Britney Spearsig egy rakás popkulturális ikonnal összefutnak.

Talán a legkínosabb rész a púpos, eltorzult karú Paris Hilton felbukkanása, aki ráadásul még segghülye is. Míg a korábbi kínos jelenetek azért kellőképpen viccesek, ez a rész maradt a simán kínosnál, különösen az a rész, ahol Paris a dárda nyelén ügyködik.