Mads Mikkelsen az Indy 5 náci főgonosza - FOTÓVAL!

Eközben James Mangold cáfolta a film végével kapcsolatos, „női Indiana Jones”-os pletykákat.

Az Empire magazin exkluzív cikke szerint a sorban ötödik Indiana Jones-mozifilmben a kedvenc kalapos régészprofesszorunk (a szerepben szokás szerint Harrison Ford) ismét a nácik ellen fog harcolni. Ezúttal azonban nem a második világháború idején, hanem jóval később: 1969-ben. Az új film gonosztevőjét (aki nem mellesleg feltűnően hasonlít Az elveszett Frigyláda fosztogatói szétolvadt arcú náci kémére, Arnold Ernst Tohtra) Mads Mikkelsen alakítja, aki már annyit elspoilerezett a karakterről, hogy

ő egy olyan ember, aki ki akar javítani néhány múltbéli hibát.

Szintén a 2023 nyarán érkező Indiana Jones 5-höz kapcsolódó hír, hogy a rendező, James Mangold nemrégiben cáfolta a film vége körül felrebbent pletykákat. Az elmúlt hónapokban ugyanis többen is azt állították, hogy a film tesztvetítései úgy végződtek, hogy Phoebe Waller-Bridge afféle „női Indiana Jonesként” átvette a stafétabotot (helyesebben az ostort és a kalapot ) a 80 éves Harrison Fordtól. Mangold azonban maga cáfolta ezeket a pletykákat a Twitteren:

Soha, senki nem fogja helyettesíteni Indiana Jonest. Egyetlen forgatókönyvben sem. Egyetlen verzióban sem. Soha nem volt szó ilyesmiről.

A rendező emellett azt is elmondta, hogy november 11. előtt semmiféle tesztvetítés nem volt a filmből, így az ekkortájt szárnyra kapó híresztelések teljességgel megalapozatlanok voltak.

(via The Independent)