Magyar hangja: Reviczky Gábor

Március 28-án ünnepli 72. születésnapját Reviczky Gábor, aki nemcsak színészként, hanem szinkronszínészként is jelentős.

Az Internetes Szinkron Adatbázis nyújtott nagy segítséget ebben a kis válogatásban. A Beverly Hills-i zsaruban a mogorva Taggart őrmesternek (John Ashton) adta a hangját. Reviczky Gábor azért is különösen jó szinkronhang, mert egyébként is jellegzetes hangjával könnyűszerrel alakít megkülönböztethető karaktereket: van a félelmetes hangja, a vicces hangja, a komoly hangja, és így tovább.

A Ragadozóban Sonny Landhamet szólaltatta meg. Ebben az időben még általában Gáti Oszkár szinkronizálta Arnold Schwarzeneggert, még el kellett telni néhány évnek, hogy "hozzáöregedjen" Reviczky hangjához.

Meglepő, de a Fantasztikus labirintus csekély értelmű, jószívű bestiáját is Reviczky szinkronizálta. Ludo nemigen tud beszélni, ha megszólal ,csak szavakat ismétel, azt is bömbölve. 

A Star Wars három klasszikus epizódjának 1995-ben véglegesítették a magyar szinkrongárdáját. Reviczky Gábor később a Skywalker korában is megszólaltatta a meglehetősen ramaty állapotban lévő Császárt.

Az ISzDB alapján Robert De Nirót szinkronizálta a legtöbbször, szám szerint 56-szor.  Persze minden szerepe más hangot kíván, így máshogy szólaltatta meg a Volt egyszer egy Amerikában, A rajongóban és az Apádra ütökben is.

Komikusi "hangjának" egyik legjobb szerepe a Halálos fegyverek Leója. Egyébként is zseniális dumák vannak a sorozatban, ahogy magyar hangok is.

Az alábbi videó remekül bemutatja, hogy a Rendőrakadémia Harris kapitányának három szinkronváltozata közül magasan Reviczky-é a legjobb.

A Rendőrakadémia 2-ben átmenetileg Mauser vette át Harris szerepét, de tulajdonképpen ugyanaz a seggfej karakter maradt. Történetesen Reviczky szinkronizálta őt is, méghozzá igen kiválóan.

Az Emlékmásban szinkronizálta először Arnold Schwarzeneggert, majd utána még 15 alkalommal.

A Rémálom az Elm utcában hatodik része már nem is horror, hanem fekete humorú komédia. Freddy hangja folyton változott a részekben, ezúttal Reviczky vette elő félelmetes-vicces hangját.

Morgan Freemannek 15 alkalommal adta a hangját. Tommy Lee Jonesnak 20-szor, Jack Nicholsonnak 18-szor, Clint Eastwoodnak és Anthony Hopkinsnak 17-szer, Christpher Lee-nek 10-szer, Gene Hackmannek, Christopher Lloydnak és Nick Noltenak 9-szer.

(Forrás: IszDB)