Majdnem ezek a színésznők játszották a Fekete Özvegyet

Az önálló Fekete Özvegy mozit jelenleg is forgatják hazánkban, Scarlett Johansson főszereplésével, aki nélkül ma már elképzelhetetlen a karakter. De korábban sokan mások is esélyesek voltak a szerepre.

Az orosz bérgyilkosnő, Natasha Romanoff, szuperhősnevén a Fekete Özvegy a 2010-es Vasember 2-ben debütált a vásznon. Johansson ezt követően még hét filmben játszotta el a figurát (a közelgő önálló mozi lesz a nyolcadik), illetve bejátszásokban feltűnt további két Marvel opusban is (a Pókember: Hazatérésben és a Thor: Ragnarökben).

A Fekete Özvegy forgatása kapcsán (ami egyébként Budapest utcáin zajlik, erről itt és itt is írtunk korábban) az IMDb online filmes adatbázis Casting Calls című sorozatában készített egy rövid, háromperces video-összeállítást arról, hogy korábban, azaz a Vasember 2. forgatása előtt kik voltak még esélyesek a szerepre.

Az alkotók először Az ördög Pradát visellel befutott Emily Bluntra gondoltak, csakhogy a brit színésznő éppen nem ért volna rá, mert a Gulliver utazásait forgatta. Ezután Eliza Dushku neve merült fel, akinek nagy előnye lett volna, hogy beszél oroszul – a filmesek azonban mégis elvetették, hogy inkább egy A-listás sztárt válasszanak a sorozatszínésznő helyett.

A-listás sztárként Angelina Jolie, Natalie Portman és Jessica Alba neve merült fel – érdekesség, hogy közülük végül mindenki részese lett vagy lesz a Marvel univerzumnak, hiszen Jolie a közelgő The Eternalsben fog szerepelni, Portman volt a főhős szerelme a 2011-es és 2013-as Thor filmekben, Alba pedig a rossz emlékű Fantasztikus Négyes mozikban játszotta a Láthatatlan Lányt. Rajtuk kívül Jessica Biel és Gemma Arterton neve is bekerült a kalapba, de a Vasember 2. rendezője, Jon Favreau végül saját favoritját, Scarlett Johanssont választotta – a többi pedig már történelem...


(via IMDb)