Már A múmia rendezője is magyarázkodik bűnrossz filmje miatt

Alex Kurtzman előhúzta a rendezők mindenkori aduászát, és nyilatkozott egy velőset.

Jelen állás szerint a film hatalmasat, 95 millió dollárt fog bukni, a Rotten Tomatoes mozis oldalon 16 százalékon áll, és egy kritikus szerint ez volt Tom Cruise eddigi legrosszabb filmje. 

Alex Kurtzman, A múmia rendezője így nyilatkozott a temérdek negatív kritikáról:

A filmet a közönségnek csináltuk, nem a kritikusoknak.”

Ezt a magyarázkodást mondjuk már nagyon sok helyen hallottuk, de soha nem vettük be.

"Nyilvánvaló, hogy csalódott vagyok" – nyilatkozta a Business Insidernek, amikor a negatív kritikákkal szembesítették. "Az egyetlen olyan mérőeszköz, ami tényleg számít a bírálatok szempontjából, az az, amikor keresztülutazom a világot, és hallom a közönséget a mozikban. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan film, amit a közönségnek készítettem, és tapasztalataim szerint a kritikusok és a közönség nincs mindig egy véleményen” - mondta.

Kurtzman, miközben arról magyarázott, hogy nem olvasta a negatív kritikákat, így nyilatkozott róluk: „Ez egy olyan dolog, ami megöli a lelked, pont akkor, amikor épp egy olyan történésen mentél keresztül, mint mi. Nem a kritikusoknak csinálom a filmeket. Szeretném, ha szeretnék? Természetesen, mint mindannyian, de nem ez a döntő. A filmet a közönségnek csináljuk, nem a kritikusoknak, úgyhogy remélem, jónak találják és értékelik majd.”

A moziba járók B mínuszt adtak a filmnek, ami nálunk nagyjából négyes alának felel meg. A hírek korábban arról is szóltak, hogy Tom Cruise-t terheli a felelősség, amiért ennyire rossz lett a film, hiszen a sztár állítólag átíratta a forgatókönyvet, és a rendezéstől a vágásig mindenbe beleszólt.