Már a Star Warst is lenyomta a Barbie

No jó, csak a Star Wars: Az utolsó Jediket, de tovább menetel a Mattel játékcég babáján alapuló szatíra: az elmúlt hétvége eredményeivel még a 2017-es Csillagok háborúja-filmet is lekörözte a minden idők legmagasabb észak-amerikai jegybevételeit összehasonlító toplistán.

Greta Gerwig alkotása már nyolcadik hete megállíthatatlan: még a nyár közepén mutatták be (nálunk július 20-án, az Egyesült Államokban július 21-én), és hiába érkezett az elmúlt hétvégén egy igen erős versenyző a mozikba Az apáca 2. című horrorfilm személyében,

a Barbie-nak még így is sikerült bent maradnia a TOP5-ben.


Míg Az apáca-folytatás 32,6 millió dolláros észak-amerikai jegybevétellel debütált, a Barbie további 5,7 milliót adott hozzá eddigi eredményéhez, így már összesen 620,7 milliónál tart, ami azt jelenti, hogy a 12. helyet foglalja el a minden idők legjövedelmezőbb észak-amerikai premierjeit rangsoroló listán, megelőzve a 620,18 milliós bevétellel büszkélkedő Star Wars: Az utolsó Jediket.


Ez még akkor is nagyon szép eredmény, ha figyelembe vesszük az inflációt (amit a box office toplista egyébként nem tesz meg), hiszen

miközben a Star Wars egy bivalyerős franchise sokadik része, a Barbie-film abszolút sötét lónak számított,

és igaz ugyan, hogy egy hatalmas cég áll mögötte (stúdiója, a Warner Bros. mellett az említett Mattel), de egyáltalán nem volt garantált a sikere a mozikban.


Gerwig rendezése ráadásul jobb befektetésnek is bizonyult, hiszen miközben Az utolsó Jedik igen magas, 300 millió dolláros büdzséből készült, addig a Barbie „csak” 145 millióból. És hogy mit hozhat még a jövő a Barbie számára?

A mozikban ezen a héten debütál a Szeánsz Velencében című krimi (kritikánk itt), szóval a babás szatíra minden bizonnyal eddig tudta tartani magát a TOP5-ben.

Az észak-amerikai öröklistán azonban a Star Wars-film után könnyen leelőzheti a 623,3 millió dollárral a 11. helyen álló Bosszúállókat is, ami pedig a világszerte elért jegybevételi eredményeket illeti, a Barbie ott is szépen muzsikál: 1,4 milliárdjával jelenleg a 15. helyezett, de a következő hétvégén minden bizonnyal lekörözi a Bosszúállók: Ultron korát, hiszen már csak egy hajszál választja el tőle. Sőt, szakértők szerint nem tűnik lehetetlennek a 13. helyezett Jégvarázs 2. 1,45 milliárdjának megelőzése sem.

Csak így tovább, csajszi!


(via Box Office Mojo, SlashFilm)

 

Ez is érdekelhet

Kiderült, mennyit szakított a Mattel játékgyártó a Barbie-filmmel

Minden csapból dől a pénz a játékgyártó cégnek.

Tovább