Már most megvannak 2019 legjobban fizetett színészei

Hihetetlen, de van, aki még Dwayne Johnsonnál is többet kaszál. De ki lehet az?

A Variety kiderítette tizenhárom, a későbbiekben bemutatandó produkció sztárgázsijait, és közzétette, hogy ez alapján melyik színésznek lesz a legmagasabb az idei keresete. Olyan sztárok fizetéséről rántották le a leplet, mint Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Gal Gadot vagy a Szikla. Ez alapján a legvidámabb Ryan Reynolds lehet, aki a Netflixnél gyártott 6 Underground című Michael Bay-akciófilmért 27 millió dollárt kapott.

Reynoldsot Dwayne Johnson és Robert Downey Jr. követi, 20-20 millióval: a Szikla a Halálos iramban: Hobbs és Shaw-val, Downey Jr. pedig a The Voyage of Doctor Dolittle című családi filmmel keres ennyit. Érdekes, hogy Johnson partnere a filmben, Jason Statham jóval kevesebbre, „csak” 13 millióra volt jó a stúdiónál. Ugyanez az aránytalanság figyelhető meg a Bad Boys for Life két sztárja, Will Smith és Martin Lawrence között: míg az előbbi 17 milliót, az utóbbi csupán 6 milliót kap a folytatásért.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio a Volt egyszer egy Hollywoodban. Forrás: InterCom

 

A lista másik fontos tanulsága, hogy van az a rendező, aki miatt a sztárok hajlandóak hatalmas összegekről is lemondani. Azért, hogy Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában szerepelhessenek, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt a szokásos gázsija feléért, 10-10 millió dollárért vállalta el a két főszerepet.

Ugyanennyit keres a Wonder Woman 1984-gyel Gal Gadot, akit 9 és 10 millió közötti összeggel követ Margot Robbie, aki a Birds of Preyben produceri teendőket is ellát, ezért ez a gázsi vélhetően magasabb annál, mint amit máskor kapni szokott. A lista ugyanakkor nem tartalmazza azokat a pénzeket, amiket a színészek részesedésként kapnak, hiszen valaki úgy köt szerződést, hogy viszonylag alacsonyabb fix összeget kap, viszont százalék is jár neki a film bevételéből, ami adott esetben igen magas is lehet – ilyen alkut kötött például Lupita Nyong’o a Mire, így az ő pontos keresetéről nincs információ. A többi „kereseti kimutatást” ide kattintva láthatjuk.


(via Uproxx)