Már most utálják a David Bowie-filmet a zenész rokonai

A legendás brit popsztárt a hatszoros Grammy-díjas Johnny Flynn alakítja, aki „Bowie-ihletésű”-dalt is írt a Stardusthoz.

A Queen és Elton John után a brit zeneipar újabb állócsillagáról, a 2016-ban elhunyt David Bowie-ról is készült egy életrajzi dráma Stardust címmel. Sajnos azonban az énekes rokonsága, köztük a filmrendezőként ismert fia, Duncan Jones és az egykori feleségei, Angie Barnett és Iman nincsenek oda ezért az életrajzi drámáért, ezért többek között abba sem mentek bele, hogy David Bowie legismertebb dalai felcsendüljenek a filmben... A Stardust ettől függetlenül elkészült az Emmy-díjas Gabriel Range (Megölték az elnököt, A hazug próféta) rendezésében, főszerepben a hatszoros Grammy-díjas popsztárral, Johnny Flynn-nel, aki maga írt Bowie-ihletésű” zenét a filmhez (a Good Ol’ Jane című számát egyenesen úgy harangozta be a sajtónak, hogy „pont olyan, mint egy korai, elveszett Bowie-dal, amit eddig nem hallhatott a közönség”). Íme a legfrissebb Stardust-előzetes:

A film 1971-ben játszódik, ekkor turnézott először Amerikában a 24 éves Bowie, és ekkor találta ki híres alteregóját, a címbéli Ziggy Stardustot a Mercury Records munkatársával, Ron Obermannal (Marc Maron) közösen annak érdekében, hogy ő lehessen a legmenőbb popsztár az Egyesült Államokban. Igaz, Oberman nem egy ötvenes fazon volt '71-ben, ahogy a film sugallja, hanem csak 27, és nem utazta be keresztbe-kasul az Egyesült Államokat a fiatal, önmagát kereső Bowie-val – többek között erről szól Michael Oberman (Ron Oberman öccse) most megjelent könyve, a Fast Forward, Play, and Rewind, ami a hitelessége miatt máris jobban tetszik a fanatikus Bowie-rajongóknak, mint maga a Stardust

A film ünnepélyes premierje a Tribeca Filmfesztiválon lett volna, ám ez elmaradt a koronavírus-járvány miatt, így végül online debütált múlt hónapban a virtuális San Diego-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Emellett október 28-án egy londoni gálavetítésen is láthatta a közönség, ahol maga  rendező, Gabriel Range is jelen volt. A készítők tervei szerint az amerikai mozikban és a streaming platformokon november 25-től lehet majd megnézni a Stardustot. (via NME.com)

Forrás: IFC Films