Már Spielberg is Stephen King-adaptációt akar

Az E.T. rendezője a Talizmánt vinné filmre, amiben egy kisfiú keveredik különös kalandokba.

Épp egy napja írtuk meg, hogy a CBS csatorna sorozatot készít a Végítéletből, máris itt az újabb Stephen King-adaptáció híre: Spielberg két éven belül vászonra akarja vinni A Talizmánt. A rendező a '80-as évek óta gondolkodik a filmváltozaton, sőt, egy időben a TNT tévécsatornánál is házalt egy sorozatverzió ötletével, de akkor nem sikerült megegyezniük. Most viszont a Universal stúdió belement egy filmváltozat elkészítésébe, a jogok pedig Spielbergnél vannak – már csak azt kell eldöntenie, hogy lesz-e ideje rendezőként részt vennie a projektben, vagy majd csak producerként bábáskodik felette. Testhez álló feladat lenne neki, hiszen egy ideje már nyílt titok, hogy a tipikus Stephen King-hangulatú Poltergeist is valójában az ő filmje, nem pedig a rendezőként feltüntetett Tobe Hooperé.

A Talizmán King és Peter Straub 1984-es regénye, a 2001-es Fekete Ház előzménye. Főhőse egy Jack Sawyer nevű kisfiú, akinek meg kell mentenie a rákos édesanyja életét, ám az egyetlen dolog, ami segíthet rajta, az a címbéli, titokzatos Talizmán. Jack egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik, és hol sokkal gyorsabban tud utazni, ami kapóra is jön, mivel az édesanyjának már nem sok ideje maradt. Csakhogy ebben a világban a dolgok sokkalta veszedelmesebbek, és a mi világunkban élő embereknek is megvan az itteni megfelelője – Jack példul nem más, mint Jason, a Territóriumok királynőjének a fia.

Nem ez lesz egyébként a közeljövőben az egyetlen Stephen King-adaptáció: J.J. Abrams és a Hulu gőzerővel dolgozik a Castle Rock sorozaton, jön az Az 2, és már tervben van aEngedjétek hozzám a kisdedeket című King-novella filmváltozata is. (via Geektyrant)