Már tervezik a folytatást a sokkoló Michael Jackson-dokumentumfilmhez!

A Neverland elhagyása második részében egy 2005-ös gyerekmolesztálási pert járna körbe a rendező, amit Gavin Arvizio indított a popsztár ellen.

Nagyon megosztja az embereket az idei Sundance fesztiválon, majd az HBO-n is bemutatott Neverland elhagyása című dokumentumfilm, amiben Wade Robson és Jimmy Safechuck mesélték el a kamerák előtt, hogyan hálózta be az egész családjukat és molesztálta őket a pop hercege, amikor még kiskorúak voltak. A dokufilm rendezője, Dan Reed a The Film Stage magazinnak adott interjújában arról beszélt, lehet, hogy még egy filmet leforgat a témában – ezúttal Jackson 2005-ös molesztálási peréről, amikor Gavin Arvizio állította azt, hogy a sztár 13 éves korában szexuálisan zaklatta.

Reed elmondta, hogy a Neverland elhagyásához készített interjúkat a Los Angeles-i rendőrség és a Santa Barbara-i seriff iroda munkatársaival is, akik annak idején Michael Jackson 2005-ben kirobbant molesztálási ügyében folytattak nyomozást. Azonban a vágás során úgy érezte, ezek a beszélgetések nem illenének bele a film koncepciójába, hiszen Gavin Arvizio esetével foglalkoztak, a rendező viszont inkább csak Robson és Safechuck családjának nyomasztó kálváriára akart koncentrálni.

Igen, szeretnék erről is filmet forgatni. De csak akkor, ha az áldozat és a családja is beleegyezik, mert anélkül szegényebb lenne a film, én pedig nem akarom egy gyenge alkotással folytatni a Neverland elhagyását. Ha Gavin Arvizo és a családja beleegyezik, akkor nagyon szívesen bemutatom a tárgyalását, mert ma is megdöbbentő, hogy Michael Jacksont akkor felmentették. Ez egy olyan hihetetlen történet, amit muszáj elmondani. De nem fogok örökké Michael Jacksonról filmeket forgatni, mert ez nem az én dolgom. Ahogy azt korábban is elmondtam, ebben a filmben nem Michael Jacksonon van a hangsúly.

Annyiban egyébként érdekes lesz a Gavin Arvizio ügyét feldolgozó film, hogy ebben a perben a Neverland egyik főszereplője, Wade Robson még Michael Jackson védelmében szólalt fel, és azt vallotta a bíróságon, hogy bár sokszor aludt a sztár neverlandi birtokán, soha nem történt köztük semmi. (via Uproxx)