Margot Robbie elmondta, melyik a kedvenc jelenete az Én, Tonyából

A színésznőnek meghozta első Oscar-jelölését az amerikai műkorcsolyázónőről szóló film, mely a sportoló életét kiskorától 40 éves koráig követi nyomon.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb sportbotránya fűződik Tonya Harding nevéhez, és a színésznő számára igazán hálás feladat volt a karakter eljátszása. Margot Robbie a THR-nek adott rövid interjút a filmmel való tapasztalatairól és élményeiről. Azt is elmondta, hogy éppen Ausztráliában volt a film premierjén, és hajnali egy óra volt ottani idő szerint, amikor megérkeztek a jelölésről a hírek. A családjával és a barátaival ünnepelték a film bemutatóját, amikor megtudták a hírt, szóval egyértelmű volt, hogy tovább folytatták a bulizást.

A színésznő arról is mesélt, hogy számára az egyik legkedvesebb része a filmnek az esküvői jelenet, mert akkor mindenki szépen fel van öltözve, olyan emelkedett a hangulat, mindenki izgatott. Sebastian [Stan] és Shawn (Paul Walter Hauser) jeleneteit is imádja, mert mindig megnevettetik őt. A karakterről mesélve Robbie, amikor először elolvasta a forgatókönyvet, semmilyen hasonlóságot nem talált Tonya és közte, ám amikor belehelyezkedett a szerepbe, sorra jöttek elő azok az érzések és dolgok, amik kapcsolódási pontként működtek saját maga és karaktere között.

És ez lenne az empátia kulcsa is: ha megpróbálsz belehelyezkedni valakinek a szerepébe, egyből megérted a céljait, a frusztrációit, az érzéseit. És ezt nem csak a színészeknek kellene gyakorolniuk, hanem mindenkinek, aki emberek közé megy. Szebb lenne a világ.

via The Hollywood Reporter