Mark Hamill nincs elragadtatva Az utolsó Jediktől

Szerinte Luke nem lett volna életunt remete – pedig már Lucas eredeti terve is ez volt. Star Wars-hírek.

Egy hete vetítik a mozik Az utolsó Jediket, azóta szinte nem telik el úgy nap, hogy ne jelenjen meg valami elemzés, forgatási érdekesség, hír, pletyka vagy rajongói konteó. Ezekből szedtük össze most a legérdekesebbeket.

  • Mark Hamill közel sincs annyira megelégedve Az utolsó Jedikkel, mint például a Port.hu kritikusa: egy interjúban nemrég azt mondta, ez a Luke már egyáltalán nem az a Luke, akit ő 40 évvel ezelőtt eljátszott. Szerinte ugyanis az ifjú Skywalkernek öreg korára nem kellett volna ennyire befordulnia, és remetévé válnia, hiszen egy Jedi sosem adta volna fel, hanem nekidurálta volna magát, hogy leküzdje az előtte tornyosuló akadályokat. Hamill szerint a galaxis legoptimistább, nagy reményekkel és álmokkal teli karaktere sosem vonult volna önkéntes száműzetésbe, és pláne nem jelentett volna ki olyanokat, hogy a Jediknek végleg el kell tűnnie – szerinte a 8. részben nem is Luke Skywalker szerepelt már, hanem Jake Skywalker. Ugyanakkor a 66 éves sztár megérti, hogy az új trilógiának már nem a régi karakterekről kell szólnia, hanem a fiatal generációkkal kell megszerettetnie a Star Warst, erre a feladatra pedig szerinte Rian Johnson rendező az egyik legalkalmasabb személy. (via Movieweb)
  • Kamunak bizonyult a petíció, amiben a Star Wars-rajongók egy csoportja azért gyűjtött aláírást, hogy a Disney vegye ki a kánonból Az utolsó Jediket. Eddig 40 ezren írták alá, ám a kiagyalója, Henry Walsh hirtelen szabadkozni kezdett: trollkodásnak, ártatlan viccnek szánta az egészet, nem is olyan rossz a film, csak épp autóbalesete volt, ami miatt fájdalomcsillapítókkal teletömve, ingerülten ült be a 150 perces játékidejével eddigi leghosszabb Az utolsó Jedikre, és a kelleténél jobban felzaklatta magát a moziban. (via Movieweb)
  • A Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon mindössze 54%-on áll Az utolsó Jedik nézői értékelése, miközben a kritikák alapján 92%-on áll. Igaz, közben már egyre több cikk szól arról, hogy ezek a nézői vélemények hekkelések és kamu regisztrációk eredményei. Összehasonlításképp: ugyanitt a gyűlölt Baljós árnyakra 59%-ot adtak a nézők, a negyvenes rajongók által gyakran szidott Az ébredő Erőre pedig 88%-ot. (via Movieweb)
  • Rian Johnson elárult egy-két információt a rá bízott új Star Wars-trilógiáról: nem az eddigi Skywalker családmesét fogja folytatni, teljesen új sztori lesz, teljesen új szereplőkkel és új helyszínekkel, de a három epizód egy összefüggő, egységes trilógiát fog alkotni. (via Looper)
  • Megjelent nemrég Az utolsó Jedik concept art albuma, amiből többek között az is kiderült, hogy már George Lucas eredetileg kitalált Star Wars-folytatásaiban is az szerepelt, hogy Luke remeteként fog élni egy sziklás szigeten felépített Jedi templomban. Az tehát nem igaz, hogy a Disney a franchise megvásárlása után kidobta Lucas összes ötletét, csak az, hogy az új tulajdonos radikálisa megváltoztatta ezeket. Lucasnál Luke már a 7. részben visszatért volna idős tanítómesterként az új női főszereplő mellé (akit ekkor még Kirának hívtak, nem Rey-nek), és a Jedi-templom szigetén egy Sith szellemmel is meg kellett volna küzdenie. (via Movieweb)