Mark Hamill újabb Star Wars-sztoriban szerepel Luke-ként!

Szívmelengető lett Carrie Fisher utolsó videóinterjúja, nyáron indul a Star Wars 10 forgatása. Hírek és érdekességek a Csillagok háborúja világából.

Március 27-én fog megjelenni bluray lemezen Az utolsó Jedik, többek között olyan extrákkal, mint a kivágott jelenetek (amelyeket mi is bemutattunk korábban itt a PORT.hun). Az ünnepélyes megjelenés közeledtével természetesen a szokásosnál is több Star Wars-témájú hír és érdekesség jelent meg a világsajtóban az elmúlt napokban – ezekből gyűjtöttük össze a legérdekesebbeket.

  • Valószínűleg Carrie Fisher utolsó miniinterjúja került fel a napokban a netre: Az utolsó Jedik fenti werkvideójában a Lucasfilm munkatársának mesélt arról, milyen volt Rian Johnson rendezővel dolgzonia. (via Geektyrant)
  • Rian Johnson maga is részt vesz ugyan Az utolsó Jedik bluray kiadásának promótálásában, és ugye eddig sem kellett félteni, bármikor kész volt sokbekezdéses válaszokban mentegetni a filmjét, ha kérdőre vonták valami miatt a dühös Star Wars-rajongók. Most viszont egész más miatt kapta fel a világsajtó a nevét: hivatalosan is bejelentette, hogy nekikezdett az új Csillagok háborúja-trilógia munkálatainak. A „Star Wars 10” munkacímű első filmről egyelőre nem sokat tudni, csak annyi biztos, hogy Johnson lassan, de biztosan kezdi felépíteni a sztorit régi harcostársával, Ram Bergmannal karöltve, hiszen a forgatás a feszes menetrend szerint már idén nyáron elstartol Skóciában. Nem az Erő-érzékeny Skywalkerek családmeséje fog folytatódni, és valószínűleg nem lesz köze sem a különálló Obi-Wan filmhez, sem a Trónok harca két kreátorához, David Benioffhoz és D.B. Weisshez köthető, új Star Wars-mozifilmekhez. (via Movieweb)
  • Mark Hamill újabb Star Wars-sztoriban szerepel Luke-ként! Persze ez a felütés így egy kicsit becsapós, mivel „csak” a Lucasfilm új animációs sorozatáról, a Star Wars: Forces of Destiny friss részéről van szó, amiben a 66 éves Mark Hamill kölcsönzi a fiatal Lule hangját. A történet A Birodalom visszavág idején játszódik, és azt az időszakot mutatja be egy kicsit részletesebben, amikor az ifjú hős még Yodával a nyakában edzett a Vader elleni párbajra, a Dagobah bolygó bűzös mocsarában. Szép gesztus egyébként, hogy a Disney és a Lucasfilm azután is ad munkát Hamillnak a Star Wars franchise-ban, hogy (SPOILER!!!) Luka meghalt Az utolsó Jedik végén, mivel nagyon megviselte a szervezetét a galaxis túlfelén élethű hologramként megjelenni. (via Digitalspy.com)
  • Zseniális rajongói videóban mixelték össze Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik emlékezetes sziklaszigetes jeleneteit. Igaz, valószínűleg a mostaninál is több Star Wars 7-rajongó akadt volna ki, ha a morcos, öreg Luke már Az ébredő Erők legvégén elhajítja a Rey-től frissen visszakapott, régi fénykardját.. (via Movieweb)