Mark Hamill újranézte a Star Wars-próbafelvételét, és hatalmasakat röhögött

Aztán kedélyesen nosztalgiázni kezdett arról, milyen volt együtt dolgozni a fiatal Harrison Forddal és George Lucassal.

Vészesen közeleg a Skywalker kora december 19-i premierje, naná, hogy minden napra jut valami Star Wars-filmekkel kapcsolatos, izgalmas pletyka vagy forgatási érdekesség. Most például az a videó megy nagyot az interneten, amiben Mark Hamill visszanézi a legelső Csillagok háborúja-mozifilm 1976-os próbafelvételeit, és nagyokat nevet az akkori, 25 éves önmagán. Emellett kedélyesen elnosztalgiázgat arról, milyen volt együtt dolgozni a fiatal Carrie Fisherrel, Harrison Forddal és persze George Lucassal.

Hamill több érdekes dolgot is elmesél a videóban:

  • Elszörnyülködik azon, milyen kimondhatatlanul bonyolultak voltak annak idején a George Lucas által írt mondatok, szerinte ugyanis senki sem beszél a valóságban ilyen kacifántosan.
  • A castingon még a robot szó szerepelt a forgatókönyvben, ami csak később lett lecserélve a droidra.
  • Hamill a próbafelvételen találkozott életében először Harrison Forddal, akit már akkor is egy nagyon laza és profi színésznek, valamint remek embernek ismert meg.
  • A régi felvételen Hamill a Hans nevet mondta véletlenül a Han helyett.
  • A nevek kapcsán azt is felidézi, hogy igazából sosem tudták sem a színészek, sem a Star Wars-szakértők, hogy Hán vagy Hen, Csubakka vagy Csuvakka a helyes kiejtés. Amikor Lucast arról kérdezték a forgatáson, hogy melyik a jó kiejtés, csak hümmögött, és azt mondta: a felvételkor mondják úgy, ahogy akarják, aztán majd legfeljebb ráfogják, hogy az egy helyi dialektus volt.
  • A próbafelvételen Mark Hamill megkérdezte Lucast, hogy mi is lesz pontosan ez a film? Valami Flash Gordon paródia? Lucas kényelmetlenül fészkelődve annyit mondott csak neki, hogy forgassák le az anyagot, azt meg, hogy mi is a Star Wars, beszéljék meg inkább később. Leforgatták a próbafelvételt, és soha többé nem beszélgettek erről.
  • Hamill a próbafelvételen meg volt róla győződve, hogy Harrison Ford a film főszereplője, ő meg majd Han süvölvény segítőtársa lesz. Amikor később otthon elolvasta a tejes forgatókönyvet, meglepetten vette észre, hogy Luke Starkiller a főszereplő, és nem akarta elhinni, amikor 3 hét múlva azzal hívták fel, hogy övé a szerep.
  • Hamill nagyon büszke arra, hogy Carrie Fisher 19 évesen már sokkal bölcsebb volt, mint ő, és hogy Leia karaktere egy nagyon erős nő volt, akinek a szemében Han és Luke eleinte két szerencsétlen flótás volt, akiknek a segítségére a hercegnő igazából nem is szorult rá.
  • A videó elején és a végén pedig Mark Hamill elmondja, hogy aki támogatja az Omaze adománygyűjtő akcióját, azok közül az egyik szerencsés nyertes együtt nézheti majd vele a premiernapon a Skywalker korát, és egy közös vacsorán is kibeszélhetik majd a Star Wars-filmeket!

(via Collider)