Marlon Brando beszámolója új megvilágításba helyezi a Michael Jacksont érintő pedofibotrányt

A két sztár jó barátságban volt, és Brando egyszer rákérdezett a vádakra. Érdekes választ kapott…

A 2004-ben elhunyt színészfejedelem annak idején közeli viszonyt ápolt a pop királyával (aki 2009 óta nincs köztünk): gyakran meglátogatta Neverland nevű birtokán, fia, Miko volt Jackson egyik testőre, és Brando szerepelt még a You Rock My World című klipben is. A Telephone Stories: The Trials of Michael Jackson című podcast munkatársai pedig most kiderítették, hogy annak idején, 1994-ben, amikor az első gyerekmolesztálási vádak felmerültek az énekes ellen, Brando rákérdezett nála a dologra.

Archív felvétel Michael Jacksonról és egyik kis barátjáról a Neverland elhagyása című dokumentumfilmből. Forrás: HBO

 

Michael Jackson ellen 1994-ban a Los Angeles-i Kerületi Ügyészség folytatott nyomozást, és ennek során kikérdezték Marlon Brandót is, aki – a podcast által megszerzett tanúvallomás hanganyaga alapján – arról számolt be, hogy az énekes elsírta magát a kérdezősködése hatására.

A beszélgetés a két barát között a Neverland birtokon zajlott, egy vacsorát és egy színészmesterség órát követően. Brando beszámolója alapján elkezdtek Jackson gyűlölt apjáról, a homoszexualitásról és a gyerekmolesztálási vádakról beszélni, és amikor az utóbbi téma szóba került, az énekes könnyekben tört ki.

„A viselkedése alapján arra következtettem, hogy lehetett valami közte és a gyerekek közt”

– mondta a hatóságoknak a színész.

Brando az énekes 2001-es koncertjén a Madison Square Gardenben. Forrás: Frank Micelotta / ImageDirect / Getty Images

 

„Az volt a benyomásom, hogy azért nem válaszolt nekem, mert félt válaszolni”

– tette hozzá a színészlegenda, aki azt is elmesélte, hogy Jackson az egyéb kérdéseire is furcsa választ adott. Amikor arról kérdezte, szűz-e még, az énekes kuncogni kezdett, és azt mondta, attól függ, mit nevezünk szexnek. És amikor arra terelődött a szó, hogy miért nincsenek barátai a saját korosztályából, csak azt ismételgette, hogy nem tudja – ezenkívül nagyon furcsán és zavartan viselkedett az egész beszélgetés alatt. Brando beszámolóját egyébként a hatóságok nem használták fel a Jackson ellen zajlott tárgyalás során.


(via Consequence of Sound)