Mától szavazhatunk kedvenc magyar filmünkre

Április 22-én indul az 5. Magyar Filmhét, de a közönségszavazás már most elkezdődött. A szavazók között belépőket sorsolnak!

Ahogy arról korábban többször írtunk, a Magyar Filmakadémia idén április 22. és 27. között szervezi meg a Magyar Filmhetet, a Corvin moziban. A közönség pedig idén is kiválaszthatja az eseményen bemutatandó alkotások közül a kedvencét. A szavazáshoz e-mailes regisztráció szükséges, és egy IP-címről egy szavazat adható le, április 25-én éjfélig a http://filmhet.hu/votes/register linken.

Szavazni pedig azért is érdemes, mert a szavazók között a szervezők 50 páros belépőt sorsolnak ki a Magyar Filmhét keretében kihirdetendő Magyar Filmdíjak április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Ott derül majd ki az is, hogy melyik film kapta a közönségtől a legtöbb szavazatot.

Lesz egyébként egy gála már április 27-én is, hiszen idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében kerül sor a Pesti Vigadóban (a fent említett nyereménybelépők a moziforgalmazásba került filmek díjátadójára lesznek érvényesek).

A Filmhéten egyébként a közel 200 benevezett alkotás hét kategóriában (nagyjátékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film, animációs film és televíziós sorozat) fog versenyezni. Az alkotók a 2018-ben Magyarországon moziforgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhettek. A közönségszavazáson kívül pedig ma kezdődik az 5. Magyar Filmhétre a jegyelővétel is, amit a Corvin mozi jegypénztárában vagy a corvinmozi.hu oldalon ejthetünk meg.


(via Magyar Filmakadémia)