Mátrix, Kill Bill, Charlie angyalai – sehol sem lennének ezek a filmek a menő kaszkadőrnők nélkül!

Róluk szól Michelle Rodriguez új dokufilmje, a Stuntwomen: The Untold Hollywood Story. Itt az aszfaltszaggató előzetes is hozzá!

Zoë Bell, Renae és Heidi Moneymaker, Michelle Jubilee Gonzalez – ezek a nevek aligha mondanak sokat bárkinek is, legfeljebb azoknak, akik kívülről fújják Quentin Tarantino életművét és a Marvel-filmek stáblistáját. Zoë Bell ugyanis a Kill Bill 1-2 óta állandó női kaszkadőr Tarantino minden filmjében (előtte Lucy Lawless dublőre volt a Xenában), Renae Moneymaker Jennifer Lawrence-t, a testvére, Heidi Scarlett Johanssont helyettesíti a szuperhősfilmekben, Michelle Jubilee Gonzalez pedig indiai, mexikói és afroamerikai színésznők dublőre olyan tévésorozatokban, mint az NCIS vagy a Westworld. Róluk és kolléganőikről szól Michelle Rodriguez új dokumentumfilmje, a Stuntwomen: The Untold Hollywood Story, amit az akciófilmekben előszeretettel szereplő színésznő narrál és jegyez producerként (őt egyébként személyes barátság fűzi Heidi Moneymakerhez, aki a Halálos iramban-filmek autós akciójeleneteiben vezetett és borult helyette). Íme az igencsak látványos előzetes:

A Shout! Factory égisze alatt készülő dokumentumfilm a némafilmes korszak női kaszkadőreitől kezdve jut el az akciófilmek és sci-fik látványvilágát forradalmasító Mátrix-trilógián át napjaink dollármilliárdokat termelő szuperhősös blockbuster-áradatáig. Digitális premier: 2020. szeptember 22-én. (via Uproxx)