Matt Damon és Robert Downey Jr. is Christopher Nolan új filmjében

Nagyon erős a színészgárda, na, erre mondják, hogy sztárparádé!

Bár legutóbbi két filmje, a Dunkirk és a Tenet erősen megosztotta a közönségét, Christopher Nolant rendületlenül dicsfény övezi, és továbbra is azt csinál, amit csak akar. Új filmje J. Robert Oppenheimerről, az atombomba egyik atyjáról szól, és talán a szokásosnál is erősebb a szereposztása, Cillian Murphy és Emily Blunt mellé ugyanis Matt Damon és Robert Downey Jr. is csatlakozott.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

A gyártó Universal a filmet epikus thrillernek nevezi, ami betekintést nyújt annak az embernek a "lüktető paradoxonába, akinek a világ elpusztítását kell kockáztatnia, hogy megmentse a világot".

Murphy alakítja Oppenheimert, Blunt a források szerint a feleségét, Katherine "Kitty" Oppenheimert, míg Damon Leslie Groves altábornagyot, az első atombombát kifejlesztő amerikai kutatási program, a Manhattan Project igazgatóját. Downey Lewis Strausst, az Atomenergia Bizottság hírhedt elnökét játssza, aki megkérdőjelezte Oppenheimer lojalitását az Egyesült Államokhoz.

Nolan nem csak rendezi, hanem Kai Bird és Martin J. Sherwin American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című Pulitzer-díjas könyve alapján a film forgatókönyvét is írta. A film bemutatóját 2023. július 21-re tervezik.

(Forrás: The Hollywood Reporter)

 

Elindult a Port.hu új videósorozata, a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!