Matt Damon rájött, hogy csendben kellett volna maradnia

A színésznek volt pár meggondolatlan megnyilvánulása a szexuális zaklatásokkal kapcsolatban, de már rájött, hogyha hallgatott volna, bölcs maradt volna.

Matt Damon eléggé belement a szexuális zaklatásokról szóló botrányokban az áldozathibáztatásba, és az is kiderült, hogy elég sokat tudott Harvey Weinstein piszkos ügyeiről; megszólalásai többeknél kiütötték a biztosítékot. Olyanokat mondott a színész például Weinsteinről, hogy „Azt tudtam, hogy semmiképp sem akarnám, hogy a hozzám közel állók közül bárki Weinstein felesége legyen. Ezeket tudtuk.”

Majd arról beszélt, hogy „különbség van egy fenéksimogatás és a nemi erőszak vagy a gyerekmolesztálás között. Az utóbbi bűnügyi kategória, az előbbi viszont csak szégyenteljes és undorító.”

Matt Damon még belekóstolt kicsit az áldozathibáztatás retorikájába is, amivel aztán tényleg sokakat megsértett. A színész össztűz alá került, amikor olyan dolgokat mondott, mint a "helytelen" viselkedés "spektruma", vagy hogy senki sem beszél azokról a férfiakról, akik nem zaklattak másokat.


Egy új interjúban Damon elismerte, hogy hiba volt ilyeneket mondani.


„Tényleg azt kívánom, hogy bárcsak hallgattam volna, mielőtt beleálltam volna a témába.”

„Nem akarok senkinek fájdalmat okozni a tetteimmel vagy a mondataimmal. Szóval, tényleg nagyon sajnálom. Ez az egész Time's Up mozgalom – amiben sok kedves barátom hallatja a hangját, akiket imádok, becsülöm és támogatom őket, és részese akarok lenni a változásnak, és végig akarok menni ezen az úton.”

„A hátsóülésen kéne helyet foglalnom, és egy ideig befognom a számat.”

A Time’s Up mozgalomnak már több száz követője és támogatója van , és célja, hogy a szisztematikus hatalommal valamint szexuális hatalommal való visszaélés ellen fellépjenek mind a szórakoztatóiparban, mind az élet más területein.